Na het vertrek van Ronald Koeman kwam Xavi Hernandez terug naar zijn geliefde FC Barcelona om een poging te wagen om de Catalaanse club die zwaar in de schulden zit uit de brand te helpen op het gebied van prestaties. Ze komen net weer een beetje tot leven na een aantal goede transfers en ze versloegen zelfs rivaal Atletico Madrid met 4-2 in een zwaar bevochten duel.

Gigantische salaris reducties bij FC Barcelona

Elke nieuwe aanwinst moest gigantisch veel salaris inleveren. Zo wees bijvoorbeeld nieuwe aanwinst Adama Traoré een contract van € 150.000 per week af van het Londense Tottenham Hotspur om vervolgens voor zijn jeugdclub Barcelona te uit te komen voor € 15.000 per week. Dat neemt niet weg dat Barcelona flink in de schulden zit en iedere cent zuinig moet besteden.

Volgens de Telegraaf stond de Catalaanse club in begin januari nog € 300 miljoen in de schulden. Dit was nog voordat ze alle aankopen hadden gedaan. Ferran Torres kostte de club zo’n € 55 miljoen. De andere twee aanwinsten Adama Traoré en Pierre Emerick Aubameyang worden gelukkig gehuurd met een optie tot koop, dus dit seizoen hoeft Barcelona zich daar geen zorgen meer over te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Barcelona (@fcbarcelona)

Met het oog op de toekomst heeft Barcelona grote plannen en daar is uiteraard veel geld voor nodig. Zo zou voorzitter Joan Laporta de Barcelona fans beloofd hebben dat één van de grootste talenten op de Europese velden, Erling Braut Haaland, volgend jaar in Camp Nou te bewonderen is.

Andere naam voor het historische Camp Nou

Nou ja, in Camp Nou zal het niet meer worden. Spotify was namelijk bereidt om aan Laporta zijn plan mee te werken, maar dat zou wel ten kosten gaan van de naam van het historische FC Barcelona stadion. Dat vond Barcelona oké, maar wat de nieuwe naam gaat worden is nog onbekend. Wat Spotify moest betalen voor deze naam is daarentegen wel bekend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Barcelona (@fcbarcelona)

Een krankzinnige € 280 miljoen werd aan de Catalanen betaald. Deze contract overeenkomst zou volgens L’Equipe en RAC1 voor drie jaar gelden. Het bedrag zal dan ook over drie jaar verdeeld worden.

Nieuwe shirtsponsor

Volgend jaar zal de shirtsponsor Rakuten niet meer zien. Het welbekende logo van Spotify komt hier dan ook voor in de plaats. De Barca fans zijn razend enthousiast om te zien dat het de club weer in de stijgende lijn zit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Barcelona (@fcbarcelona)