De meeste luxe producten die we hebben in de wereld zijn bestemd voor de mens. Logisch ook, want als de meest geëvalueerde soort uit het dierenrijk weten alleen wij hoe we deze dingen optimaal kunnen benutten én ervan te genieten. Toch komen gevestigde namen in de luxewereld opdraven met items bedoeld voor huisdieren. Zoals Hermès. Het Franse modehuis introduceert namelijk een voeder- en waterbak voor je trouwe, harige kameraad.

Hermès biedt ook luxe aan huisdieren

Dat Hermès aan komt zetten met zo’n hondenbak, komt niet ineens uit de lucht vallen. Prada en Goyard zijn ten slotte niet de enige modehuizen die luxe artikelen voor huisdieren uitbrengen. Het Franse Hermès heeft in hun assortiment ook al een aantal artikelen staan: halsbanden, riemen en draagtassen, echter is de nieuwe hondenbak iets bijzonders. De verfijnde schotel is gemaakt van eikenhout en geassembleerd met behulp van ‘speciale technieken’ voor het maken van de stalen kommen.

Hermès voeder- en waterbak

De twee onafhankelijke roestvrijstalen kommen kunnen worden gescheiden dankzij de centrale magneten. Net als haast alle Hermès-producten, wordt de schaal gemaakt in het thuisland Frankrijk, maar het is een van de weinige die direct het Chaîne d’Ancre-motief van het modehuis weerspiegelt.

“Een combinatie van maritieme inspiratie en vakmanschap die doet denken aan de paardenwereld, de kom beweegt moeiteloos tussen land en zee tot vreugde van de beste vriend van de mens.”

Handgemaakt met speciale houtsoort

Het meest intrigerend aspect van de kom is het proces en de technieken die worden gebruikt om de voeder- en drinkbak te creëren. Voor de kom heeft Hermès gekozen voor eikenhout. Maar niet zomaar eikenhout. Nee, ze hebben specifiek houten platen geselecteerd van eiken die al minstens 90 jaar groeien. Kosten nog moeite zijn gespaard in de ontwerpfase van de hondenbak.

Bazen van gezelschapsdieren kunnen de Hermès-hondenbak nu bestellen op de officiële site van Hermès voor $1.125, omgerekend zo’n €964. Voor zo’n $630 koop je er ook nog een bijpassend riempje bij.

Om te zorgen dat je hond geen kou vat, kan je ‘m ook nog een puffer jacket van Moncler cadeau doen om ‘m écht in de watten te leggen.