Terwijl is de hoogste woontoren van Nederland bijna af is, gaat 1 maart de bouw beginnen van de hoogste woontoren in onze hoofdstad. De Dreef Residential Tower, ontworpen door ZZDP Architecten, komt in de Bijlmer te staan, vlakbij de Johan Cruijff Arena, en zal 131 meter boven de grond uitsteken.

Verdeling van de hoogste woontoren van Amsterdam

In de toren komen 312 huurappartementen, waarbij het gaat om sociale huurwoningen (20%), middenhuurwoningen (40%) en huurwoningen in de vrije sector (40%). Overigens zal dit niet het enige megaproject in de Bijlmer zijn. Vastgoedbeheerder Provast heeft al plannen gesmeden om na de Dreef Residential Tower twee extra  woontorens in dezelfde buurt uit de grond te stampen.

Woontoren

Foto: ZZDP Architecten

De middenhuurappartementen gaan meer dan 60 m² beslaan, terwijl de woningen in de vrije sector tussen de 62 en 118 m² gaan worden. De sociale huurwoningen zijn tweekamerappartementen en onder het gebouw gaan een ondergrondse parkeergarage komen

Hoogste woontoren komt in Rotterdam te staan

Intussen wordt ook de grootste woontoren van heel Nederland gebouwd. De Zalmhaventoren in het centrum van Rotterdam is bijna af, en heeft een hoogte van 215 meter en 60 verdiepingen. Daarmee zal de Maastoren – een kantoortoren van 165 meter hoog ook in de Zuid-Nederlandse havenstad – niet langer de hoogste wolkenkrabber van Nederland zijn.

ZZDP is tevens het architectenbureau van de hoogste kantoortoren van Amsterdam: de Rembrandttoren van 135 meter bij het Amstelstation. En alhoewel de bouw van de Dreef Resindential Tower op 1 maart 2022 van start gaat, staat de oplevering  gepland in 2025.