Landhuis ‘Kannesheuvel’ zou een echte blikvanger in de villawijk Trompenberg in Hilversum, ware het niet dat het is afgesloten van de buitenwereld middels hoge hekken en de omliggende natuur. Wat overigens ook uiteraard logisch is. Het is een “fraai bewaard stukje geschiedenis” met diverse “state-of-the-art voorzieningen” om het in de huidige tijdsgeest te plaatsen.

Kannesheuvel in Hilversum

Rust, luxe voorzieningen en privacy staan allen hoog in het vaandel, maar dat mag je ook best verwachten van een bouwwerk in deze prijsklasse in ’t Gooi. Het biedt circa 3.800 m² sfeervol woongenot met maar liefst 14 kamers. Hoogtepunten zijn onder meer een fantastische living van 11 meter lang, een schitterende woonkeuken, vijf badkamers, een stijlvolle wijnkelder en een fitness- en sparuimte.

In 1908 werden de eerste stenen op Palestrinalaan 11 gelegd op de plaats waar eerder een gelijknamige villa stond. Naar een ontwerp van architect J.W. Hanrath. Dankzij de cultuur historische waarde en het karakteristieke ontwerp van deze gewaardeerde architect werd de status van gemeentelijk monument toegekend.

Hilversum

De ruim 11 meter lange woonkamer geeft vervolgens toegang tot een een zitkamer met een serre, welke nu in gebruik is als televisiekamer, met een deur die toegang geeft tot het terras. Elders zorgt een open haard voor sfeer, net als het glas-in-lood, siersmeedwerk en prachtige mix tussen houten en marmeren, terwijl een ouderwets goederen-/maaltijdlift voor gemak zorgt over alle verdiepingen – inclusief het souterrain.

Souterrain vol verrassingen

Het souterrain bevat een ruime zitkamer met openslaande deuren naar de tuin en de riante ‘fitness’ die ook nog eens plaats biedt aan een badkamer, een sauna, een stoomcabine en een massageruimte. En dan is er nog een fraaie wijnkelder. Naast de zitkamer zijn vanuit de tuin een techniekruimte, een bijkeuken en een toilet bereikbaar.

Als we weer helemaal naar boven klauteren naar de tweede en tevens hoogste verdieping, komen uit in de complete woonstudio met badkamer en pantry, welke een ideaal onderkomen is voor bijvoorbeeld een au pair, maar de ruimte kan ook dienst doen als grote kantoorruimte. Via een overloop van 45 m² en een hal met de vaste trap is er toegang naar de ruim 10 meter lange zolder.

Hilversum

Hilversum

Eenmaal weer op de begane grond loop je zo de tuin in die grenst aan de woonkamer. Hetzelfde geldt voor het terras die gedeeltelijk wordt overkapt door het terras erboven. Vanuit hier kan je de dag goed beginnen met een kop koffie en een fraai uitzicht op de oude bomen, de vijver en prachtige borders met wintergroene heesters. De gehele tuin is volledig ‘ommuurd’ door hoog groen en slotte is er nog een carport met plaats voor twee auto’s.

De verkoop loopt via Voorma en Walch en het pand staat op Funda met een vraagprijs van € 5.875.000. Hiermee is het één van de duurst aangeboden villa’s in ’t Gooi op Funda.