Soms zijn make-overs er puur om de esthetiek te vernieuwen en de desbetreffende woning een nieuwe leven in te blazen, maar andere woningen hebben het echt hartgrondig nodig. Deze woning in het Zuid-Hollandse Monster valt in de laatstgenoemde categorie. Het stond voorheen op de markt voor € 329.500, maar na de renovatie kan de huidige eigenaar rekenen op een smak meer.

Bouwval getransformeerd tot luxe woning

De woning aan de Herenstraat beslaat een woonoppervlak van 129 m2 (1 m2 minder dan vóór de renovatie) en telt drie slaapkamers en één badkamer over drie woonlagen. Zoals haast alle huizen die op het Instagram-account van Funda Makeovers terechtkomen, is niet alleen het interieur onder handen genomen, maar ook de gevel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Funda Makeovers (@fundamakeovers)

Het is in 2021 volledig gerenoveerd en van alle gemakken voorzien. Binnenshuis is er een moderne uitstraling met zowel lichte als donkere kleuren gerealiseerd. In de gedeeltelijk betegelde achtertuin staat een berging van 28 vierkante meter, meer dan genoeg ruimte om je tuinset ’s winters kwijt te kunnen, alleen wordt het uitzicht helaas deels geblokkeerd door een groene garage die meer lijkt op een grote container.

Grootse verandering

De badkamer, die ongetwijfeld de meest opmerkelijke metamorfose doorgaan, ging van een ranzige, vochtige bouwput naar een vernieuwde ruimte met een moderne uitstraling. De smerige tegeltjes en de alledaagse wastafel hebben plaats gemaakt voor een dubbele wastafel, een zwarte douchecabine en een toilet.

Ook de keuken met keukeneiland heeft een teug moderniteit ontvangen en biedt uitzicht op de achtertuin. Verder heeft de begane grond een ruime woonkamer (met fraaie en suite en glas-in-lood,), een tussenkamer annex eetkamer, en een toilet.

Eenmaal aangekomen op de eerste verdieping zijn de eerste twee slaapkamers, waarvan één een eigen balkon heeft. De tweede verdieping bestaat in zijn geheel uit slaapkamer nummer drie en heeft een open nok en een constructie van houten balken, die ze wat ons betreft beter onbeschilderd hadden kunnen laten. Maar ja, over smaak valt niet te twisten.

Nieuwe vraagprijs

Na de grondige renovatie is de prijs omhoog geschoten van € 329.500 naar €549.500 op Funda. Klik hier om het aanbod te aanschouwen.