Nog geen 2,5 jaar nadat het werd verkocht voor het recordbedrag van bijna $ 120 miljoen, wordt een mega-herenhuis in Los Angeles, bekend als The Manor, opnieuw aangeboden. Het architectonische bouwwerk is echter wel $ 45 miljoen duurder dan de toenmalige koopprijs en wordt nu aangeprezen voor $ 165 miljoen.

Geschiednis van The Manor in Los Angeles, CA

Aan het einde van de jaren 80′ werd het 5.203 vierkante meter herenhuis op maat gebouwd door wijlen Aaron Spelling en zijn vrouw Candy Spelling. Nu, meer dan 30 jaar na de bouw ervan, blijft de enorme residentie éen van de grootste privé-eigendommen in de gehele Verenigde Staten.

In 2011 werd het door Candy Spelling voor $ 85 miljoen verpatst aan een Engelse erfgename, die vervolgens naar verluidt $ 20 miljoen stuksloeg om het vorstelijke huis te renoveren en verbeteren waar nodig. De gevels zijn door de jaren heen zo goed als onaangetast gebleven, maar wel zijn enkele kamers zijn eigentijds gemaakt, middels zwart en wit marmer, donkergrijze tonen evenals glanzend zilver.

Ooit het duurste huis in Californië

De erfgename verkocht het landhuis op haar beurt weer door aan een ‘anonieme Saoedi-Arabische koper’, terwijl hij nooit een voet heeft gezet op het uitgestrekte perceel, voor minder dan $ 120 miljoen. Het was het hoogste bedrag dat ooit in Californië werd betaald voor een privéwoning, terwijl dat record sindsdien al meerdere keren is overtroffen.

Welke aanpassingen gedurende de 2,5 jaar zijn toegepast zijn om de extra $ 45 miljoen te rechtvaardigen, is niet duidelijk, maar dat de rijker almaar rijker zijn geworden, kan al reden genoeg zijn.

Bowlingbaan, luxe thuisbioscoop en tennisbaan

Wat onveranderd is gebleven, zijn de eigen bowlingbaan, de thuisbioscoop, de schoonheidssalon, maar ook het geestdodende aantal kamers. Naast diverse zitkamers huist de woning maar liefst 14 slaapkamers en 21,5 badkamers.

Los van de indrukkende binnenruimtes, liegen de buitenvoorzieningen er ook beslist niet om. Er is een enorm gazon in de achtertuin, die wordt vormgegeven door een zwembad en spa, fonteinen en een tennisbaan. Met twee aparte motorcourts en een overdekte parkeerplaats kunnen er tientallen bolides gestalt worden.

The Manor bioscoop

Het is onbegonnen werk om alle features te benoemen, daardoor verwijzen we je graag door naar de website van makelaarskantoor Hilton & Hyland, die de verkoop begeleiden. Hieronder kan je terecht voor enkele beelden van het vorstelijke herenhuis.

Gazon The Manor Slaapkamer The Manor