Wie graag tussen de weilanden woont en graag rondhangt in een ruime tuin, zou deze villa in IJsselstein binnenkort eens moeten gaan bekijken. Sinds afgelopen week wordt deze kanjer van een woning te koop aangeboden op Funda.

Woonparel in het Utrechtste IJsselstein ‘Mearnhoeve’

De plaats IJsselstein staat nou niet per sé bekend om de grote huizen of villawijken, maar aan de Noord IJsseldijk vinden we een absolute woonparel terug. Aan deze dijk zijn vooral boerderijen gevestigd en zo af en toe staat er een huis waar uw mond van openvalt.

Vanwege de grote ruimte tussen de enorme weilanden blijft er genoeg ruimte over voor een vorstelijke woning. De tuin van deze woning bestaat dan ook uit een perceeloppervlakte van zo’n 7.193 m². Van deze oppervlakte neemt het huis een ruimte van 561 m² in aan woonoppervlakte.

De woning doet in eerste instantie even denken aan een woonboerderij of een huis met daarachter een dierenbedrijf, maar dit is absoluut niet het geval. Deze woning is in tegenstelling tot een woonboerderij veel netter, mooier en verzorgder. Dit komt door de renovatie die recentelijk heeft plaatsgevonden. De zogeheten Mearnhoeve was hier na een lange geschiedenis hard aan toe en heeft sindsdien een goede mix van klassiek en modern. De pracht en praal begint al bij het hek aan de voorzijde van het huis.

IJsselstein

Na dit hek volgt er namelijk een schitterende oprijlaan van prima lengte met aan beide kanten de nodige beplanting. Als u deze oprijlaan betreed met een dikke bolide ziet u aan de linkerkant al de bijzonderheden van de tuin. Aan de voorkant van het huis bevindt zich namelijk een enorme (moderne) vijver met een aantal flinke kooikarpers die rustig rondjes zwemmen.

Tuinfeesten

Wie deze moderne woonboerderij kan betalen, zou ook eens kunnen overwegen om van deze vijver een buitenzwembad of ruime jacuzzi te maken. Toch is de vijver met rondom heerlijke stoelen en banken al schitterend om in de zomer tot laat langs te borrelen. Achter deze vijver bevindt zich nog een kleine overkapping met daaronder een grote tafel en rondom 10 stoelen. Dit is de ideale plek om met de warme dagen tuinfeestjes te geven of verjaardagen te vieren.

Harmonieuze mix tussen klassiek en modern

Zo klassiek als de buitenzijde van de woning eruit ziet, zo modern is de binnenzijde van deze woonboerderij. Het huis is van alle gemakken voorzien en beschikt over de nodige luxe. Zo is er een kamer op de begane grond ingericht als pool- en biljartruimte. Dit is voor de man des huizes uiteraard een absoluut pluspunt. De kunstige biljarttafel lijkt bijna op een pokertafel uit een casino, maar trekt wel alle aandacht en oogt bijzonder. De kamer (en sowieso het gehele huis) bevat redelijk veel kunst, zowel beelden als schilderijen.

IJsselstein

Wanneer u iedereen verslagen heeft met biljarten is het wel heel erg uitnodigend om de trap af te lopen en in de ruime wijnkelder een goede fles te ontkurken. Deze kamer heeft extra dikke wanden wat ervoor zorgt dat de klimaatregeling stabiel blijft. De authentieke uitstraling geeft een speciale sfeer en is perfect voor een wijnproeverij in eigen huis.

De kamers op de eerste verdieping zijn minstens net zo adembenemend als de begane grond en buitenzijde van de woning. Hier bevinden zich de bad- en slaapkamers. Hier is de moderne renovatie van de woonboerderij duidelijk terug te zien. De badkamers bezitten de nieuwste modieuze kranen, douches en toiletten. Als nieuwe eigenaar van hoef je bovendien nooit kou te vatten gedurende een sanitair bezoek. Overal is er rekening gehouden met vloerverwarming en de juiste temperatuurregeling om geen koude voeten te hoeven krijgen. Mocht dit tóch gebeuren, raden we aan om het riante ligbad vol laten lopen om even bij te komen van de schrik.

Voor niets gaat de zon op

Het klinkt als een sprookje om op deze modieuze woonboerderij te leven, maar helaas gaat de zon voor niets op. Voor deze villa moet namelijk € 2,5 miljoen worden neergeteld. Wie biedt?

Klassiek en modern