Wanneer je een zoektocht start naar opmerkelijke succesverhalen omtrent NFT’s, zal deze 22-jarige Indonesiër vrij snel op moeten duiken. Sultan Gustaf Al Ghozali werd namelijk miljonair door zijn eigen selfies te transformeren tot NFT’s. Dat was tot dusver ongehoord en originaliteit wordt over het algemeen rijkelijk beloond, zeker in zijn geval.

Uit de hand gelopen grap

Sultan Gustaf Al Ghozali studeert informatica en nam gedurende een periode van vier jaar bijna 1.000 foto’s van zichzelf terwijl hij voor zijn computer zat. Deze foto’s zijn nu dus NFT’s en hij wist er al heel wat te verkopen via de inmiddels bekende ‘blockchain’.

Het verhaal van de 22-jarige Indonesiër

Je moet ergens beginnen, maar het liep voor Al Ghozali al vrij snel uit de hand – op een positieve manier. De pas 22-jarige zette de NFT’s aanvankelijk te koop voor 0,0001 ETH (circa $ 3 tegen de toenmalige wisselkoers), maar na aandacht te hebben getrokken van NFT-investeerders schoot deze prijs omhoog en gingen ze voor ongeveer $ 1000 per stuk over de digitale toonbank. De dag vóór het uitbrengen  van zijn ‘NFT’s, tweette hij: “Ik dacht dat het misschien grappig zou zijn als een van de verzamelaars mijn gezicht zou kopen.”

Deze tweet werd de dag erna opgevolgd met de tekst: “Ik kan niet geloven dat mensen mijn foto NFT daadwerkelijk hebben gekocht, er zijn er al 35 op één dag verkocht.” Alleen besefte hij zich niet helemaal dat hij goud in zijn handen had, want de dag daarna waren er ineens 200 verkocht. “Ik had nooit gedacht dat iemand de selfies zou willen kopen, daarom had ik ze maar voor $ 3 te koop gezet.”

Uiteindelijke waarde van de NFT’s

Deze uit de hand gelopen ‘grap’ leverde de 22-jarige Indonesiër uiteindelijk een miljoenenbedrag op waar iedere aspirerend NFT-handelaar alleen maar van kan dromen. Al met al heeft hij 1000 selfie’s gemaakt en deze gaan momenteel voor niet minder dan 4 ETH ($ 12.500) per stuk. De gehele collectie heeft de toepasselijke naam ‘Ghozali Everyday’ gekregen en alles bij elkaar opgeteld vertegenwoordigd de complete verzameling een waarde van circa 374 ETH ($ 1,2 miljoen).