Terwijl het overgrote gedeelte in Nigeria in armoede leeft, zijn er diverse families en individuen, los van de overheid, die zwemmen in het geld. Muhammed Awal Mustapha, beter bekend als Mompha Junior, is pas negen jaar oud, kreeg op zijn 6e een herenhuis van zijn vader en pronkt met een variëteit aan supercars op social media, terwijl hij met zijn lengte nog niet eens bij de pedalen komt.

Muhammed Awal Mustapha wordt verwend door zijn schatrijke vader

Volgens The Sun is hij de zoon van de Nigeriaanse multimiljonair Ismailia Mustapha, ofwel Mompha, die zelf ook een behoorlijke social media presentie heeft met 1,1 miljoen volgers. In 2019 kocht vaderlief een herenhuis om de 6e verjaardag van zijn zoon te vieren, en schreef destijds op sociale media: “Je eigen huis hebben is een van de beste gevoelens ooit. Het kan niet in woorden worden beschreven, het kan niet in geld worden gekwantificeerd. Gefeliciteerd mijn zoon met je nieuwe huis. Je verjaardagscadeau van papa.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Muhammed Awal Mustapha (@momphajnr)

De 9-jarige Mompha Jr. pronkt geregeld met zijn weelderige leven op Instagram, waar hij op het moment van schrijven bijna de 30.000 volgers aantikt. Op 16 februari 2019 kreeg hij naar eigen zeggen zijn eerste auto cadeau van zijn vader. En niet zomaar een. Nee, gewoon een Bentley, die hij trots op Instagram laat zien terwijl hij erop zit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Muhammed Awal Mustapha (@momphajnr)

Op een foto daarna staat hij voor een rode Lamborghini Aventador terwijl hij merkkleding draagt, waaronder een Versace-t-shirt en een dure zonnebril (hieronder te zien). “Happy Birthday to me”, luidt het bijschrijft. Ieder jaar in april post hij wel een foto van zichzelf ter ere van zijn verjaardag, tot dusver altijd vergezeld door een mooie bak.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Muhammed Awal Mustapha (@momphajnr)

Zijn vader zou al deze aankopen kunnen bekostigen door het fortuin dat hij heeft verdiend met een wisselkantoor in Lagos. Vervolgens is hij gaan investeren, maar de Nigeriaan moest enkele dagen geleden echter wel voorkomen wegens een strafrechtelijk onderzoek.

Corruptie

De in Dubai gevestigde Nigeriaan wordt beschuldigd van het witwassen van meer dan £ 10 miljoen (meer dan € 12 miljoen) en het Nigeriaanse ‘anticorruptiebureau’ beweert dat hij zijn rijkdom verborgen houdt in ‘roerende activa’, waaronder luxe horloges. Nadat hij in hechtenis was genomen in afwachting van zijn proces, werd hij op borgtocht vrijgelaten.

“Toen hij Covid-19 had, werden zijn medische gegevens buiten het land geregistreerd. We hebben het hele rapport bij de brief gevoegd die ik persoonlijk heb ondertekend om naar de EFCC (commissie voor economische en financiële misdrijven) te sturen, om de commissie te verzekeren dat mijn cliënt in januari volledig hersteld zal zijn en dat deed hij ook. Hij liep in zijn eentje naar het EFCC, zoals ik beloofd had. Hij is nooit ergens gearresteerd”, vertelt zijn advocaat Gboyega Oyewole.

Volgens verschillende bronnen heeft de 40-plusser zelf ook een vloot aan (sport)wagens. Naar verluidt is hij in bezit van twee Rolls-Royce Wraith’s, een Ferrari 488 Spider, een Lamborghini Aventador, een McLaren 650 en nog een aantal andere soortgelijke bolides. In een van Mompha’s laatste Instagram-posts zien we hem in een privé-jet zitten, met het bijschrift: “SkyMan (zoals hij zichzelf noemt, red) is geland. Staat op het punt enkele miljarden te verdienen in Lagos.”