We kennen allemaal wel de horloges van het merk Audemars Piguet (beter bekend als AP). Rappers rappen er dagelijks over. Maar wat kost zo’n schitterend klokje dan wel? Dit model was enige tijd het allerduurste duurste horloge van het merk Audemars Piguet.

Horloges van Audemars Piguet

Onder de miljonairs is het een bekende hobby om in plaats van postzegels alle AP-horloges te verzamelen. Het varieert dan van gouden tot zilveren en van oude tot nieuwe modellen. Het allereerste horloge dat ooit door de vrienden Jules Louis Audemars en Edward Auguste Piguet werd geproduceerd werd verkocht rond 1880. De horlogefabriek die zij (meer als experiment) waren begonnen was al snel een succes. De mechanische horloges straalde perfectie uit wegens de keurige afwerking en het vakmanschap wat terug te zien was in de polsklokjes.

Audemars Piguet Royal Oak Grande Complication

Het is niet alleen het design waarin de horloges van AP zich onderscheiden. Ook de materiaalkeuze die gedaan wordt voor de productie van de horloges is uiterst opmerkelijk en uniek. Zo gebruiken de meeste merken vaak roestvrij staal terwijl AP vaak kiest voor zwart keramiek. Daarnaast staat AP bekend om het gebruik van witgouden schroefjes. De kwaliteit van deze materialen zijn zeer hoog en de horloges gaan dan ook erg lang mee. De vintage horloges van Audemars Piguet zijn daarom vaak nog in goede staat.

11 keer zo duur als de ‘standaard’ AP

De horloges zijn in nieuwstaat meestal rond de € 50.000, maar dan heeft u slechts een ‘normaal’ model te pakken. De duurdere horloges van AP kunnen al gauw 11 keer zo duur zijn. De Audemars Piguet Royal Oak Grande Complication kost maar liefst € 550.000! Voor deze halve miljoen heeft u dan ook een parel van een klok om de pols. AP garandeert dat er handmatig aan dit model zou zijn gewerkt door een zogeheten meester-horlogemaker. Het klokje is uniek door z’n korte tijdsmeting, slagmechanismen en astronomische indicaties. De kast van het horloge is van 18-karaats witgoud en zorgt ervoor dat hij tot 20 meter onderwater geen druppel naar binnen laat. Evenals de kast is de armband gemaakt van puur 18-karaats witgoud. Ook bevat de klok een eeuwigdurende kalender. U hoeft dus niet bang te zijn dat u na de aanschaf van dit horloge snel toe bent aan een nieuwe.