Degenen die hun naam kunnen aflezen in Bloomberg Billionaires Index hoeven zich zo goed als nooit meer druk maken geldzaken – indien het legaal verdiend is. Toch is het opvallend om te zien wat de rijkste man ter wereld jaarlijks aan belasting moet betalen.

Belasting betalen als rijkste man op aarde

Hij zal ongetwijfeld geen last hebben van de afschriften, want ondertussen houdt de 50-jarige Zuid-Afrikaan zich nog steeds bezig met zijn missie om Mars te koloniseren. Hiervoor heeft hij bijna al zijn huizen en een deel van zijn aandelen verkocht om dat vervolgens allemaal te gebruiken voor zijn buitenaarde plannetje, terwijl de ficus ook een deel van zijn inkomsten int.

“Voor degenen die zich afvragen, ik zal dit jaar meer dan $ 11 miljard aan belastingen moeten betalen”, aldus Musk. Tegelijkertijd heeft de Tesla-baas eigenlijk geen vast salaris en is hij afhankelijk van zijn aandelen. Hij verkocht sinds begin november $ 14 miljard aan Tesla-aandelen


Of dit nou een actie was om medelijden mee op te wekken betwijfelen we. Zo is de CEO van Tesla en SpaceX momenteel meer dan $  244 miljard waard. Nog geen eentwintigste van zijn totaalbudget gaat dus richting de belasting.

Aparte Tweets

Vaak is hij in dilemma of hij zijn Tesla-aandelen zou moeten verkopen en dan vraagt hij gewoon advies aan zijn volgers. In haast alle gevallen gaat dit middels een poll op Twitter. Welke optie de meeste stemmen krijgt voert hij uit en dat toont hij dan ook weer op zijn Twitter-profiel.

Het uiteindelijk bedrag wat hij verkocht van zijn aandelen was $ 5.74 miljard. Exact dit bedrag werd vervolgens aan een goed doel geschonken. Dit was ook meteen de grootste donatie die ooit naar een goed doel is gegaan.

Ook in de lucht zit Musk goed gebakken. Neem hier een kijkje in zijn luxe privjet