De ‘doorsnee’ Mercedes-AMG G63, ofwel G Wagon, is razendpopulair en daardoor lastig te bemachtigen. Is het niet het prijskaartje, dan gooit de gelimiteerde oplage wel roet in het eten. Om die twee doorslaggevende factoren te omzeilen, kun je ook gaan voor deze kleine, goedkopere Mercedes-AMG G63-adaptatie. Maak kennis met de zogeheten Suzuki Jimny Brabus G800, een ingetogenere editie van de oh zo gewilde G-Wagon.

Halfgrote versie van de G-Wagon: Suzuki Jimny Brabus G800

Ondanks het compacte formaat is de Jimny een serieuze terreinwagen die al meer dan 50 jaar meegaat. De Suzuki Jimny biedt een unieke mix van offroad-capaciteiten, betaalbaarheid en efficiëntie die ontbreken bij de steeds groter wordende offroaders die we vandaag de dag tegenkomen. Aan het andere kant van het spectrum staat de Mercedes-AMG G63. Maar wat als je deze twee samenvoegt?

G-Wagon Jimmy

Dan krijg je een ingetogen exemplaar, die zowel betaalbaarder en wendbaarder is dan de bombastische G-Wagon. Echter is de ombouw waar je ogen nu mee kennismaken meer dan slechts een bodykit. Het gehele interieur van deze Suzuki Jimny bestaat uit custom Brabus componenten, waardoor je als bestuurder of passagier geen luxe tekort komt.

De meeste aftermarket-onderdelen voor de Suzuki Jimny richten zich op bodykits die ‘m transformeren in een miniatuurversie van veel grotere offroaders. Zo zijn er kits beschikbaar om je Suzuki Jimny om te toveren in bijvoorbeeld een Land Rover Defender of een Ford Bronco.

Een door Brabus getunede klasbak

Deze specifieke Suzuki Jimny is aangepast om er niet alleen uit te zien als een Mercedes G-Wagon, maar is ook daadwerkelijk door Brabus zelf getuned. Deze unieke constructie voegt de Brabus 800 bodykit toe aan de Jimny, wat hem een ​​agressieve wideboy-look geeft om de andere unieke Brabus-details te begeleiden. Een kenner ziet direct dat het een neppert is, maar dat mag de pret niet drukken.

De eigenaar van het YouTube-kanaal DeTFJJ ontdekte de baby G Wagon in de straten van London, schoot er een video van en uploadde de beelden. Dat de Britse hoofdstad geschikt is voor autospotters, blijkt wel uit het feit dat er in dezelfde video een Bugatti Veyron Super Sport komt aanrijden. Check het hieronder.