Het is Tiger Woods in zijn carrière gelukt om tientallen prijzen te winnen en bovendien miljarden euro’s met de sport binnen te harken. De ijzers die Woods gebruikte bij het behalen van deze wereldprestaties worden op 9 april afgehamerd tijdens een veiling van Golden Age Auction.

Golfclubs van Tiger Woods op het veilingblok

De Amerikaanse Eldrick Tont Woods wordt gezien als de beste golfer aller tijden en dat is natuurlijk niet voor niets. Als professional sleepte hij de ene na de andere prijs binnen. Hij won maar liefst 82 keer de PGA-tour en 41 keer de Europese PGA-tour. Naast deze populaire tours won hij nog veel meer toernooien en competities. Het winnen van prijzen was iets wat niet alleen als prof lukte voor Tiger Woods. Als amateur behaalde hij al geweldige scores op de moeilijkste golfbanen ter wereld. Al snel werd Woods ontdekt en tekende hij een contract met Nike en Titleist. Merken die in de golfwereld niet geheel onbekend zijn.

In zijn eerste jaar als pro (in 1996) won hij direct al twee toernooien. Het jaar daarna wist hij al de Masters te winnen (wat dus zijn eerste major was), Tiger Woods was toen slechts 21 jaar oud en daarmee de jongste winnaar van de Masters ooit. Bovendien wist hij de laagste score ooit te behalen en was het verschil tussen hem en z’n tegenstander maar liefst twaalf slagen. Ook dit was nooit eerder voorgekomen op de Masterstoernooien.

De Tiger Slam

Dit Mastertoernooi wist Woods in 2001 nog eens te winnen en daarmee had hij een reeks van vier grote prijzen achter elkaar. Deze prestatie werd bekend als de Tiger Slam. De ijzers die Tiger gebruikte bij het behalen van deze mijlpaal worden tot 9 April te koop aangeboden via een Amerikaanse veiling. Dit is de datum waarop ook de nieuwe Masters weer zullen beginnen. Op de Titleist ijzers en Volkey wedges van Woods wordt momenteel al enthousiast geboden. Golden Age Auction hoopt er uiteindelijk een forse $ 1 miljoen dollar te vangen. Dat is natuurlijk een hoop geld, maar dan heeft u ook de meest legendarische golfclubs ooit in bezit.

Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op $ 850.101. Bieden kan op deze pagina van Golden Age Auction.