Ajax is de afgelopen maanden veelvoudig nieuws. En niet bepaald altijd even positief. Zo bleek Quincy Promes betrokken te zijn geweest bij een steekpartij, werd André Onana door de UEFA geschorst voor 9 maanden wegens gebruik van de verboden stof furosemide en is Zakaria Labyad aangeklaagd wegens mishandeling. Maar het schandaal grootste schandaal had ongetwijfeld te maken met voormalig technisch directeur Marc Overmars.

Marc Overmars verdubbelt salaris in België

De ongepaste berichten van Overmars leidde tot zijn vertrek bij de club waar hij sinds 2021 actief was. “Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag, en hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk”, zei hij er toentertijd over.

Hiermee liep hij een bonus van € 1,25 miljoen mis, maar ondertussen is hij bij een nieuwe club aangesteld. De oud-Barcelona speler is tot verbazing van velen ingelijfd door het Belgische Royal Antwerp FC. In de verklaring van de club staat dat Overmars goed zou aansluiten bij “de normen en waardes van de club.”

Sponsor haakt af vanwege komst Overmars

De algemeen directeur van Royal Antwerp zei tijdens de komst van Overmars dat hij de aanstelling niet heeft besproken met het vrouwelijke personeel van de club. “Niet concreet, in eerste instantie was het belangrijk om dit goed te brengen en er onderling uit te komen.”
De hoofdsponsor van de club, Select Group, heeft ondertussen zelfs al afgehaakt wegens het aantreden van de 48-jarige Overmars. “De keuze om de heer Overmars, die recentelijk werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en tegen wie momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Group”, aldus de verklaring van HR-bedrijf.

Bij Ajax had Overmars volgens de pers een jaarsalaris van ruim € 400.000. Hij zou volgens “betrouwbare bronnen” van  Nieuwsblad het dubbele gaan verdienen bij Royal Antwerp FC. Namelijk € 1 miljoen bruto per jaar. Om nog maar te zwijgen over eventuele bonussen.

Strijd om de titel

Dit zou hem ook meteen de best betaalde sportdirecteur maken van heel België. De eigenaar van de Belgische club heeft hem aangesteld, omdat hij denkt dat Overmars een groot aandeel kan hebben bij hen om de grootste club uit heel België te worden. Ze zijn momenteel al goed op weg met een 3e plaats in de Belgische competitie.

Hiermee zijn ze door naar de kampioensronde, waar ze de strijd aan gaan met promovendus Union, de kampioen van vorig jaar, Club Brugge en subtopper KA Gent.

Overmars heeft naar eigen zeggen spijt en heeft zijn excuses aangeboden voor zijn grensoverschrijdende gedrag in Amsterdam. “Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten. Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder”, aldus Overmars.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royal Antwerp F.C. (@royal_antwerp_fc)