Nog altijd blijkt het rendement van Rolex-horloges beter te zijn dan haast iedere andere investeringsmogelijkheid en is het toegankelijker dan bijvoorbeeld vastgoed. De Zwitserse horlogemaker maakt een gelimiteerd aantal uurwerken per jaar en daardoor stijgen de prijzen op de tweehandsmarkt enorm, maar dat de materialen die ze toepassen schaars beginnen te worden, zorgt voor prijsbeïnvloeding.

Prijsstijging Rolex-horloges

De luxe horlogesector kan op dit moment simpelweg niet genoeg horloges maken om aan de vraag te voldoen, waardoor een prijsstijging onvermijdelijk is. Volgens het blad Professional Watches steeg de waarde van Rolex-horloges gemiddeld genomen 3,4%.

Een van de meest waarschijnlijke trends die zich zullen voortzetten, is het frustrerend lage aanbod in deze detailhandel, in verhouding tot de vraag dat de horlogewereld sinds eind 2016 in zijn greep houdt. Hierdoor is een voorspelling dat de luxe horloges dit jaar zal blijven stijgen eenvoudig gemaakt.

Uiteraard zijn er horloges die wat tegen vielen, zoals de Oyster Perpetual- en Day-Date-modellen, terwijl anderen juist flink verder in waarde toenamen zijn. Het goede nieuws is natuurlijk wel dat de prijsstijging lager uitpakt dan de inflatie, per saldo per dus feitelijk nog goedkoop uit.

Verrassend genoeg wordt de Yacht-Master en Yacht-Master II-collectie het minst beïnvloed door de correctie van de prijslijst voor 2022, waarbij alle modellen in de Yacht-Master-collectie een stijging van ongeveer 2,5 tot 3% ondergaan.

Populairste Rolex-model stijgt 10,5% in waarde

Dat terwijl de populaire Rolex Submariner van € 7.650 in 2021 naar € 8.450 steeg, een stijging van 10,5%.

Foto: Monochrome Watches

Maar de Daytona blijft overtreffen qua waarde. Zo onderging de stalen variant net als de stalen Submariner No-Date een stijging van 10,5%, van € 12.400 naar liefst € 13.700.

Foto: Monochrome Watches

Ook Nederlandse verkoopkanalen zien een toename van het aanbod van tweedehands Rolex horloges.

Beperkte beschikbaarheid van de materialen

Er zijn tientallen externe factoren in het spel die een prijscorrectie kunnen rechtvaardigen, maar de gelimiteerde beschikbaarheid van de materialen lijkt de meest ingrijpende factor. Uiteraard staat Rolex synoniem voor exclusiviteit en zullen ze er alles aandoen om dit te behouden en op een of andere manier toch aan de benodigde materialen te komen.