Kerken staan op het gebied van architectuur als gebouwen die prachtig zijn van de buitenkant, maar ook vanbinnen. Alleen stap je deze kerk niet meer in om gezamenlijk te bidden, maar deze kerk is omgetoverd naar een luxe woning. Gelegen in Noord-Holland, in het pittoreske dorpje Midwoud is deze woonkerk ongetwijfeld het bijzonderste gebouw in het dorp.

Korte geschiedenis van de kerk

De meeste kerken bestaan al decennia, maar bij deze kerk is dat even een ander verhaal. Zo stamt de kerk uit 1987 en werd het tot 2020 gebruikt om het geloof te praktiseren. Hierna vond er een grootschalige verbouwing plaats en zijn de glas-in-loodramen een van de weinige herkenbare aspecten van vroeger. Op het perceel van 1.134 m² is er genoeg ruimte om een rustig, maar bovenal ook luxe bestaan te leven.

midwoud

Middels van een elektrische poort wordt het perceel betreden. Hier krijgt de volgende eigenaar de mogelijkheid om zijn/haar bolide te parkeren met in totaal plek voor meer dan genoeg bolides. De woning is helemaal gemoderniseerd en de vele ramen laten veel naatuurlijk licht naar binnenkomen.

Begane grond

Met de eerste stap in de woning wordt je meteen welkom geheten door een prachtige hal waar de jassen en schoenen opgeborgen kunnen worden om je vervolgens te verplaatsen via de visgraatvloeren naar de ruim opgezette woonkamer met een verhoogd plafond.

Midwoud2

Deze ruime woonkamer is ook meteen verbonden met de open keuken. Verborgen achter een klein muurtje is de eetruimte die uitzicht biedt op het prachtige glas en lood die echt de eyecatcher van de woning is.

Bovenverdieping en tuin

De tweede verdieping stelt ook niet teleur. Zo is deze ruimte vooral gericht op de nachtrust. Hier bevinden zich namelijk vier slaapkamers waarvan met 3 tweepersoonsbedden. Verder is hier nog een werkkamer waar je in alle rust te werk kan gaan.

woon kerk

De tuin, die in 2021 is aangelegd, bevat een terras die aan de woning grenst, terwijl je op een zonnige dag ook kunt gaan terrassen in Hoorn, dat op fietsafstand ligt. De advertentie van de kerk staat op Funda met een vraagprijs van € 1,1 miljoen.

woon kerk woon kerk