Toronto Pearson International Airport is Canada’s grootste vliegveld en wordt al 5 jaar in goede banen geleid door Hazel McCallion. Twee maanden geleden mocht ze 101 kaarsjes uitblazen, maar dat is klaarblijkelijk voor haar geen reden om gas terug te nemen. Haar doorzettingsvermogen leverde haar de bijnaam ‘Hurricane Hazel’ op.

Hazel McCallion: Hurricane Hazel

McCallion heeft haar contract namelijk met 3 jaar verlengd en blijft nog even hangen als directeur bij het vliegveld in de Canadese hoofdstad. De Canadese minister voor transport Omar Alghabra maakte haar herbenoeming afgelopen week officieel bekend.

De 101-jarige is ook al een aantal jaar adviseur van de Universiteit van Toronto. Tijdens het ontvangen van universitaire onderscheidingen verteld ze geregeld dat ze graag naar de universiteit had willen gaan, maar dat haar familie het niet kon betalen. Nadat ze haar carrière in Montreal was begonnen bij het Canadese bedrijf Kellogg, werd ze in 1942 overgeplaatst naar Toronto, waar ze hielp bij het opzetten van het plaatselijke kantoor. In 1967 gooide ze het roer om en besloot ze een carrière in de politiek te beginnen.

Langstzittende burgemeester in de geschiedenis van de stad

McCallion werd voor het eerst verkozen in november 1978 als burgemeester van Mississauga en is de langstzittende burgemeester in de geschiedenis van de stad, na 36 jaar te hebben gediend toen ze in 2014 met pensioen ging. In 2012 was McCallion de op twee na best betaalde burgemeester in Canada met een salaris van $ 187.057.

De voormalig burgemeester is een fenomeen in heel Canada. “,Ze is een groot figuur in de politiek van Ontario, veel groter dan je zou verwachten van een burgemeester. Een oud-premier vertelde me dat ze de enige politicus van Ontario was die hem de stuipen op het lijf joeg. Wanneer ze over een probleem spreekt, dan wordt dat meteen opgemerkt”, aldus Tom Urbaniak, schrijven van het boek over McCallion.