Ben jij het thuiswerken zat? Heb je zin in zon op je bol, voeten in het zand en een prachtige omgeving? Je bent niet de enige! Booking.com heeft onderzoek gedaan naar de reisvoorspellingen van 2022, en wat blijkt? Mensen zijn het zat om thuis te werken, dus waarom verkassen we dat thuis kantoor niet gewoon naar een betere plek? Costa Rica bijvoorbeeld. Wij vinden het zo’n gek idee nog niet.

We hebben de drie heerlijkste plekken voor je uitgezocht waar je in alle rust en luxe kunt genieten van het al het moois dat deze prachtige tropische bestemming te bieden heeft.

Akwa Resorts Ocean View

Ben jij een surfliefhebber? Dan raden we je aan om te verblijven in Akwa Resorts Ocean View, dit is een prachtig kleinschalig resort met uitzicht op de oceaan en nét aan het einde van een drukke straat in Santa Teresa. Je kan hier genieten van alle rust maar ook de drukte opzoeken in het levendige Santa Teresa. Het resort heeft een gemeenschappelijk zwembad maar mocht je all out willen gaan, boek dan een kamer of villa met een privé zwembad op het balkon! Wat opvalt is dat ze in Costa Rica erg gesteld zijn op duurzame initiatieven. Zo zijn er ook bij dit hotel stappen genomen om het verblijf zo duurzaam mogelijk te maken. Afval wordt gerecycled, er zijn geen plastic flesjes of rietjes te krijgen en ze werken met zoveel mogelijk lokale producten.

Costa Rica

Mocht je zin hebben om op meerdere plekken te verblijven of om op een wat rustigere locatie te verblijven? Kijk dan eens naar Hotel Boutique Lagarta Lodge, dit prachtige hotel ligt in de bergen van Nosara en heeft een infinity pool met uitzicht op zowel de jungle als de oceaan! In de ochtend staat er elke dag een fantastisch ontbijt voor je klaar en wordt je gewekt door de brullende apen. Het hotel heeft ook nog eens een Duurzaam Reizen-badge van Booking.com, dit houdt in dat dit hotel meerdere initiatieven heeft genomen om een duurzamer verblijf aan te bieden. Het hotel ligt in de bergen van Nosara, maar met de auto of de gratis pendelbus die ze aanbieden ben je binnen no time op het prachtige strand van Nosara waar je ideaal kan surfen.

Afgelegen plek in de bergen midden in de natuur

Wil je je het liefst omgeven in alle rust en midden in de natuur in Costa Rica? Ga dan naar Mikado Natural Lodge, dit is een kleinschalige lodge dat zich bevindt op een afgelegen plek in de bergen midden in de natuur. Doordat het een kleinschalige lodge is heb je merendeels het zwembad voor jezelf en kan je hier volledig tot rust komen of juist lekker aan het werk in alle stilte. Ook deze accommodatie heeft meerdere initiatieven genomen om een meer duurzaam verblijf aan te bieden. Ben jij benieuwd waar je de duurzaamheidsinitiatieven van jouw geboekte accommodatie kan vinden? Scroll naar beneden op de Booking.com pagina van jouw gekozen accommodatie en onderaan de pagina onder het kopje ‘duurzaamheidsinitiatieven’ of ‘Duurzaam Reizen-accommodatie’ is alle informatie hierover te vinden!

Wij zijn ervan overtuigd dat je je hart kan ophalen in één van de bovenstaande verblijven, het is de perfecte werkplek away from home, een luxe vakantie plek en ook nog eens met aandacht voor duurzaamheid. Win, win en nog een keer win dus!