Kilan Project is een vrij onbekende autoverzamelaar. In zijn bio op Instagram staat dat hij de trotste eigenaar is van een Porsche 718 Cayman en een Jaguar F-Pace SVR, maar wat pas echt onze aandacht trok, is zijn all-black Land Rover Defender 2022.

Inktzwarte Land Rover Defender

De eigenaar van het Instagram-account Kilan Project beschrijft de Defender als een “absolute knaller”. Los van dat hij ook YoiuTube-videos omrent auto’s plaats en Pools spreekt is er weinig over hem te vinden. Laten we daarom de aandacht meteen weer verschuiven naar waar het eigenlijk allemaal om draait.

En dat is uiteraard zijn over-the-top Land Rover Defender. “De nieuwe Defender heeft mijn hart gestolen – hij is gewoon geweldig in elk opzicht. De auto die u op de foto’s ziet is de meest unieke van het hele assortiment door zijn krachtige benzinemotor.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kilan Project (@kilan.project)

De 2020 editie van de Defender is al een waanzinnig apparaat, maar voeg daar een dakrails met reserveband, een gemonteerde versnellingsdrager, overfenders, extravagante deurgrepen, een carrosseriebekleding, trekhaken en luidsprekerafdekkingen aan toe en iedereen op het wegdek zal je uit de weg gaan..

Onder de motorkap van dit exemplaar bevindt zich een 5 liter V8-motor met een compressor, die  525 pk en 625 Nm koppel genereert. Hiermee accelereert het bakbeest van 0 naar 100 km/u in 5,2 seconden. Op weg naar de topsnelheid van 240 km/u.