Misschien is de Lamborghini Veneno Roadster een van de dikste sportwagens die de het merk met de Italiaanse stier ooit heeft uitgebracht. Uiteraard is de wagen zeer exclusiviteit en gelijkertijd moeilijk om aan te komen. De Lamborghini Veneno Roadster is ontworpen om het 50-jarig jubileum van Lamborghini te vieren en er zijn er slechts 9 van de productielijn in Sant’Agata Bolognese komen rollen – 4 coupés en 9 roadsters.

Lamborghini Veneno Roadster

Binnenkort wordt er daar één van geveild, maar deze Lamborghini is nog net even net iets bijzonderder dan de andere 8. Het is namelijk de enige Lamborghini Veneno Roadster op aarde waar een carbon fiber body op zichtbaar is. Daarnaast zijn de zwarte wielen en rode remklauwen minstens even opvallende details.

Lamborghini Veneno Roadster

Exact dezelfde wagen werd in 2019 ogenschijnlijk verkocht met nog maar 89 kilometer op de teller. Echter ging deze verkoop niet door wegens privéredenen, maar er schijnen weinig kilometer bij te zijn gekomen in de afgelopen drie jaar, dus de kans is aannemelijk dat de sportwagen zo goed als niet gebruikt is.

Interieur en performance

Nu hebben we de wagen helemaal de hemel in geprezen, om nog maar te zwijgen over de performance. Uiteraard gaan we het daar nog over hebben, maar eerst willen we het interieur bespreken. Het contrasterende kleurenschema zet zich binnenin voort met rood en zwart lederen bekleding. De cabine beschikt ook over tal van matte koolstofvezel-inzetstukken, zwart alcantara en tuimelkappen in de volgorde van de Italiaanse vlag.

De supercar wordt aangedreven door Lamborghini’s 6,5-liter atmosferische V12-motor die is afgesteld om een krankzinnige 750 pk te produceren. De veiling gaat plaatsvinden in Dubai en naar verwachting zal deze sportwagen $ 6 miljoen gaan opleveren op de veiling.

Lamborghini Veneno Roadster
Lamborghini Veneno Roadster