Het werk van scheidsrechters wordt niet door iedereen even gewaardeerd. In veel gevallen worden ze uitgescholden, bedreigd en zelden kunnen ze rekenen op complimenten. Bas Nijhuis kreeg de eer om de kortste Eredivisie wedstrijd ooit te fluiten in een duel in Het GelreDome, de thuisbasis van Vitesse, die in 6 minuten moest proberen een 1-0 achterstand te herstellen tegen de potentiële degradanten van het seizoen, Sparta Rotterdam.

Wedstrijd opnieuw hervat voor laatste minuten

De reden dat de wedstrijd opnieuw hervat moest worden, kwam door slecht gedrag van de Vitesse supporters die vuurwerk op het veld gooide waardoor de laatste minuten niet hervat konden worden. Officieel moeten deze minuten nog wel worden gespeeld en dus liet de KNVB de Spartanen twee keer anderhalf uur reizen naar het stadion om hun voorsprong te verdedigen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sparta Rotterdam (@spartarotterdam)

De club uit Rotterdam heeft het lastig in dit seizoen en dat verklaarde ook de laatste plek. Gelukkig voor de Spartanen konden ze in het korte potje hun voorsprong houden door simpelweg met zeven verdedigers te spelen om het volledig dicht te metselen tegen de huidige nummer zes in de Eredivisie.

Dit bedrag verdiende Bas Nijhuis per gezette stap

Nijhuis heeft in deze zes minuten fluiten toch een lekker bedrag meegenomen. De geboren Enschedeër is al sinds 2005 actief in het scheidsrechtersvak, maar het was nog nooit voorgekomen dat hij voor zo weinig speelminuten helemaal naar Arnhem af moest reizen. Uiteraard wordt hij hier ook voor beloond. Ter compensatie kreeg hij maar liefst € 2.400 betaald.

Een bericht gedeeld door 433 NL (@433nl)

De 51-jarige scheids kon er wel de humor van inzien en deelde op zijn sociale media het aantal stappen dat hij had gezet in de wedstrijd. Dat waren er om precies te zijn 420 – inclusief het opkomen en van het veld gaan. Uit een eenvoudig rekensommetje blijkt dat Nijhuis per gezette stap ongeveer € 5,70 verdiende.