De eigenaar van Aviva daagde het ontwerpteam uit om een ​​jacht te bouwen rond een padelbaan en nog geen drie jaar laten werd ze te water gelaten. Met 98,4 meter werd Aviva in 2017 door Duitse scheepswerf Abeking & Rasmussen afgeleverd aan Joe Lewis, Britse zakenman en grootaandeelhouder van voetbalclub Tottenham Hotspur. Aviva is het derde jacht dat is afgeleverd aan eigenaar Joe Lewis. Er zijn maar heel weinig boten van haar lengte die qua volume aan haar kunnen tippen.

Superjacht Aviva werd gebouwd door Abeking & Rasmussen

Het meervoudig prijzenwinnaar superjacht Aviva was het 46e langste jacht ter wereld indertijd. De ruimtes aan boord zijn enorm uitgestrekt, van gastensuites ter grootte van de mastersuite op 50 meter tot de garderobe van een eigenaar. Volgens interieurontwerper Andrew Langton is dat “groter dan mijn huis in Frankrijk”. Het feit dat de schaal vrij laag staat op de lijst met buitengewone eigenschappen van Aviva, spreekt tot de verbeelding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door James Dix (@sublime.imagery)

Een padelbaan aan boord

“Het bouwen van een groot jacht rond een padelbaan was de belangrijkste opdracht, denk ik”, zegt projectmanager van de werf Andreas Hering. Het grootste project van de werf was 82,48 meter Secret en om Aviva over te nemen, breidde het zijn bouwloods uit om jachten tot 125 meter te huisvesten. Het resultaat: een reusachtig gevaarte met 8 hutten, goed voor 35 bemanningsleden en 16 gasten, inclusief de eigenaar.

padelbaan

Een project van deze omvang kan gemakkelijk vijf jaar duren, zelfs als de werf al een loods had die groot genoeg was voor dat doel. Ook het ontwerp kwam in een stroomversnelling. Het complexe interieur was in zes maanden geschreven, terwijl ze graag een jaar hadden gewild en de buitenkant in slechts één maand, terwijl het er met gemak zes hadden kunnen zijn.

Qua voorzieningen is het ook dik voor mekaar. Terwijl de zee wordt verlicht door onderwaterverlichting, kan jij jezelf verplaatsen in de lift, relaxen in de strandclub of stoom afblazen in fitnessruimte terwijl je wordt verkoeld door de airconditioning.

Op deze website kan je meer afbeeldingen vinden van het schip.

Aviva Aviva