Enkele weken geleden werd aangekondigd dat Bruce Willis per direct stopt met zijn acteerwerk nadat hij werd gediagnostiseerd met afasie – een hersenaandoening die zijn communicatie ingrijpend aantast. In navolging hiervan heeft de Emmy-winnende acteur diverse huizen van de hand gedaan.

Gezondheidstoestand van Bruce Willis

Hoewel de diagnose pas nét bekend is, blijkt zijn gezondheidstoestand de afgelopen jaren al aanzienlijk afgenomen te zijn. Dit zette hem ertoe om samen met zijn bij zijn gezin in Californië te gaan wonen.

“Bruce bereidt zich al heel lang voor op dit moment. Hij wist dat er een tijd zou komen, als zijn gezondheid achteruitging, dat zijn verdienvermogen niet zo groot zou zijn als het ooit was”, vertelde een ingewijde aan magazine Page Six. “Bovendien wist hij dat hij uiteindelijk niet meerdere landgoederen en appartementen nodig zou hebben om tussen te reizen en dat hij in plaats daarvan in een veilige omgeving zou moeten leven, omringd door zijn familie.”

Willis heeft de afgelopen jaren voor ongeveer $ 65 miljoen aan onroerend goed verkocht waarbij hij genoegen nam met veel minder dan de oorspronkelijke vraagprijs. Zijn afnemende gezondheid speelt hier uiteraard zeker de hoofdrol in.

Zijn pand op de Turks- en Caicoseilanden: verkocht voor $ 27 miljoen

In 2018 wisselde een woning van Willis in New York City van eigenaar voor maar liefst $ 17,75 miljoen en datzelfde jaar werd zijn landhuis in Idaho voor $ 5,5 miljoen dollar verkocht, terwijl de oorspronkelijke vraagprijs $ 15 miljoen was. Een jaar later werd zijn landgoed in New York voor $ 7,66 miljoen verkocht: een verlies van $ 4,43 miljoen.

Turks- en Caicoseilanden

In 2019 ging ook Willis zijn terrein aan het strand op de Turks- en Caicoseilanden, bestaande uit een hoofdgebouw met vijf slaapkamers, een yogapaviljoen en een zwembad voor $ 27 miljoen over de toonbank, terwijl er oorspronkelijk $ 33 miljoen voor werd gevraagd. Datzelfde pand is eind februari opnieuw op de markt gekomen met een vraagprijs van $ 37,5 miljoen. Mocht het voor die prijs worden verkocht, zou het een nieuw record vestigen. Later verkocht er nog een residentie van Bruce Willis op deze eilandengroepen voor $ 6 miljoen.

Het vermogen van Bruce Willis

Deze op het oog extreme verliezen zullen zijn oude dag echter niet echt beïnvloeden. Verschillende bronnen schatten het vermogen van de Amerikaanse Die Hard-acteur namelijk op $ 250 miljoen.