Telefoons worden steeds duurder omdat er steeds meer op mogelijk is. Zo wordt de camera beter, de batterijduur langer enzovoort, enzovoort. € 1000 euro voor een iPhone of Samsung wordt al als standaard gezien, maar de overtreffende trap in dit verhaal is in een woord: bizar.

Meer voor minder

Toch zijn er altijd bedrijven die er een schepje boven opdoen en telefoons uitbrengen met peperdure. En daar uiteraard astronomische bedragen mee willen vangen.
Dat terwijl er ondertussen niks bijzonders veranderd aan de telefoon op het gebied van mogelijkheden. De duurste iPhone heeft namelijk een krankzinnig prijskaartje gekregen van in de tientallen miljoenen, terwijl het niet eens het nieuwste Apple-model is, maar een iPhone 6.

Tientallen miljoenen voor de duurste smartphone ter wereld

De nieuwste iPhone Pro Max is momenteel de duurste telefoon die Apple aanbiedt. Voor € 1.259,- loop je er de Apple-store mee uit. De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is echter een compleet ander verhaal en wordt gezien als de duurste smartphone ter wereld.
De speciale editie kost namelijk € 43,7 miljoen. Maar dan vraag je je ongetwijfeld meteen af wat er zo bijzonder is aan deze iPhone 6. Om te beginnen zijn er maar twee exemplaren van gemaakt en beschikt het toestel over 24-karaats goud.
Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond
De enorme diamant aan de achterkant zal ook ongetwijfeld niet goedkoop zijn en om kwaadwilligen te weren zit er een anti-hacking systeem ingebouwd, waardoor alle kostbare gegevens beschermt blijven. Verder is er qua bescherming weinig aan op te merken, dus hopelijk hebben eigenaren er een goed hoesje omheen.

De eigenaren

Beide telefoons hebben een andere eigenaar gevonden. Althans, de geruchten gaan dat twee Indianen, een vermogend koppel, de twee toestellen in handen heeft. We hebben het over Nita Ambani en Mukesh Ambani. Ambani is een Indiase filantroop met een geschat vermogen heeft van $ 100 miljard, terwijl haar man wordt gezien als de rijkste man van India met een vermogen van $ 88 miljard.