Leendert Huijzer, beter bekend als Lee Towers, is uitgezongen in zijn penthouse in Scheveningen. Hoewel de zanger er zo’n 34 jaar geleden 5 ton, van gulden omgerekend naar euro, voor neertelde, wil hij naar anno 2022 bijna het viervoudige voor vangen. De verkoop werd 17 mei bevestigt door makelaar Leslie de Ruiter van Hulstkamp Christie’s aan Shownieuws.

Carrière van Towers carrière

Lee Towers werd in 1946 geboren in Bolnes, een dorpje net onder de rook van Rotterdam. Het gezin had het niet breed en Huijzer groeide op als de jongste van zes. Van jongs af aan wist hij dat hij iets met muziek ging doen en op 15-jarige leeftijd start hij zijn eigen rock-‘n-roll-bandje.

Lee Towers

In de jaren ’70 maakte Lee zijn televisiedebuut als ‘de zingende kraanmachinist’. Ondanks dat de 76-jarige al honderden, zijne het niet duizenden keren, heeft opgetreden, zal iedereen die hem kent hem aan slechts één nummer koppelen. Een cover, ook nog eens: ‘You’ll never walk alone’.

Enfin, laten we de aandacht even verplaatsen naar zijn voormalige thuisbasis. Towers heeft namelijk meer dan drie decennia genoten van het uitzicht die de badplaats Scheveningen te bieden heeft en daar vast een zeker inspiratie uitgeput voor zijn muziek.

Kenmerken van het dubbel penthouse

Op de muur hangt een schilderij van een van zijn grote voorbeelden, Elvis Presley, terwijl de paarse ledverlichting en het de moderne open haard de toon zetten. Het dubbel penthouse bevindt zich op de 8e en 9e etage en beschikt in totaal over 261 m², vier slaapkamers, twee badkamers, een balkon van ongeveer 11 m², bijna 100 m² zonneterrassen en er horen twee privé parkeerplaatsen bij.

Lee Towers

Volgens de makelaar verkoopt Huijzer het penthouse, dat wordt omschreven als een ‘absolute toplocatie direct aan het strand’, omdat hij terug wil keren naar Rotterdam. Het appartement op Rederserf 88 wordt op de website van Christie’s International Real Estate vermeldt met ‘prijs op aanvraag’, maar haast ieder mediaplatform claimt dat er € 1,8 miljoen voor wordt gevraagd.