Op 29 mei zal Monaco wederom opgewekt worden door brullende motoren tijdens de jaarlijkse Grand Prix op de straten van Monte Carlo. Zodra het startschot word gelost, vindt ook de onofficiële start van het mediterrane jachtseizoen plaats. Hoewel de iconische Monaco Yachts show pas enkele maanden later plaatsvindt (28 september), blikken we alvast vooruit op wat tijdens de Grand Prix kunnen aantreffen in Port Hercules.

DB9 in Monaco

Onder meer Man of Steel (86 meter), het voormalig jacht van Steven Spielberg, en Cloud 9 (74 meter), één van de duurste verkochte jachten van 2022, zullen qua omvang de show stelen, maar daar draait het uiteraard niet enkel en alleen om. Dat bewijst ‘DB9’, gebaseerd op de iconisch Aston Martin, van de Amerikaanse scheepswerf Palmer Johnson wel. De sportieve en moderne uitstraling sluit naadloos aan bij de nabijgelegen Formule 1-race.

Hoewel het jacht gebouwd werd voor de voortvluchtige Russische zakenman Sergei Puchachev, is DB9 naar verluidt nog altijd in handen van de zakenman John Rosatti, die begin dit jaar aan Boat International liet weten dat hij ‘m wil verkopen. De 78-jarige restauranthouder heeft in zijn leven meer dan 70 jachten gehad, maar zal DB9 niet snel vergeten. Zo beschreef hij de sloep als een ‘filmster’: “Het is ongelooflijk hoeveel aandacht je krijgt, waar je ook gaat met haar.”

Drie zwembaden

Ze ligt momenteel klaar in Monaco om gecharterd te worden. Om een week te flaneren en in de watten worden gelegd door de 11 bemanningsleden op DB9, moet u bereid zijn om € 250.000 te betalen. Als u daar aan kan voldoen, krijgt u zeven dagen lang onbeperkte toegang tot de drie zwembaden, het geïntegreerde geluidssysteem, een uitgebreid zonnedek en het verstopte scherm in een spiegel bij de bar.

DB9

Het jacht van 52 meter in lengte werd voltooid in 2010 en biedt accommodatie voor maximaal 12 gasten. Zij moeten het met elkaar uitvechten wie gaat slapen in de master suite of in een van de vier andere hutten. Zodra dat voorbij is, is het genieten geblazen. Het waterspeelgoed aan boord zorgt er verder voor da u en uw gasten de Middellandse Zee om kunnen toveren tot uw eigen privé-waterspeeltuin.