Exclusieve horloges leveren uiteraard bijzonder veel geld op, maar het klokje van Formule-1 coureur Charles LeClerc is pas écht onbetaalbaar. Het horloge waarmee de Fransman werd gespot heeft een waarde van ongeveer 1 miljoen keiharde knaken.

Charles Leclerc, ambassadeur van Richard Mille

Ferrari-coureur Charles Leclerc staat bekend als boegbeeld van het exclusieve horlogemerk Richard Mille. De racer is ambassadeur van het merk en draagt daarom met regelmaat zeer mooie horloges van absurde bedragen. Zo werd hij laatst nog gespot met een RM35-03 met een retailprijs van ruim twee ton.

Richard Mille

Dit is een zogeheten ‘Rafael Nadal uitgave’ die uiterst zeldzaam is. Het horloge zou een ode zijn aan de RM27-04 van Richard Mille die de tennisser droeg toen hij z’n legendarische 21e Grand Slam-titel in de wacht sleepte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

De marktwaarde is echter ietsjes hoger dan de zojuist genoemde retailprijs. Het horloge heeft momenteel namelijk een marktwaarde van vijf keer zoveel. Dit torenhoge bedrag komt naast de zeldzaamheid ook door het bijzondere mechanisme in het horloge. Het klokwerk is de allereerste met een zogenaamde ‘vlinder-rotor functie’. Deze functie maakt het voor de drager mogelijk om direct de geometrie van de rotor in te stellen. Aan de hand van levensstijl en activiteiten kan de drager dan het opwindmechanisme zelf instellen.

De makers van het horloge vergelijken de werking met de versnellingsbak van een auto. Naast dit exclusieve mechanisme is er ook gebruik gemaakt van zeldzame en vooral dure materialen die de prijs van het horloge ook een flinke boost geven. Er is bij de automatische Rafael Nadal RM35-03 van Richard Mille bijvoorbeeld gebruik gemaakt van witte quartz en carbon.

Het is nog niet duidelijk of Charles Leclerc het horloge zelf heeft aangeschaft voor dit gigantische bedrag of dat hij er gewoon voor de reclame mee loopt als betrokken ambassadeur. Waarschijnlijk het laatste, maar het zal de formule-1 coureur een worst zijn.

Jaarsalaris van de Franse Formule 1-coureur

Hij kan namelijk wel wat centjes missen gezien zijn adembenemende jaarsalaris van zo’n $ 12 miljoen. De mogelijkheid bestaat in ieder geval dat het klokje verkocht zal worden door Leclerc. Of de waarde ervan tegen die tijd nóg meer gestegen is kan niet voor onmogelijk worden gehouden.