Aan sommigen auto’s hoeft wat ons betreft niets meer aan te gebeuren. Gewoon zo laten als ze bedoeld zijn. Een Rolls-Royce Cullinan is zo’n geval. Echter weerhoudt dat tuners er niet van om deze ooit zo stijlvolle luxewagen om te bouwen naar de ultieme proletenbak.

De patserige Rolls-Royce Cullinan van Keyvany

Bij het zien van de foto’s moesten we in eerste instantie aan Mansory denken, maar voor deze ene keer hebben zij niets te maken met die schreeuwerige eindproduct. De Rolls-Royce Cullinan is op zichzelf al het wegequivalent van een zeecontainer, maar de tuner Keyvany heeft er nog een flinke schep bij op gedaan. Keyvany is net als Mansory een Duitse tuner en is zelfs opgericht door een oud werknemer, dus ver zaten we er niet vandaan.

Rolls-Royce-Cullinan

Eerder hebben ze zich onder meer ook al vergrepen aan een Bentley Continental GT, een Lamborghini Urus, een Ferrari F8 en een Porsche 911 4S, maar meest recent was de Cullinan aan bod.

Kennelijk zijn de traditionele limousines van Rolls-Royce niet genoeg meer voor men die wil opvallen en daardoor worden er steeds meer after-market aanpassingen doorgevoerd om er helemaal een oogverblindend apparaat van te maken – en dat bedoelen we niet per se positief.

De bodykit van Keyvany is op iedere denkbare wijze over-the-top. De massieve grille, de 24-inch banden en de flinke diffuser steken letterlijk en figuurlijk uit. Dat terwijl er voor het interieur is gekozen voor feloranje om te contrasteren met de zwarte hoofdtonen. Oranje is tevens terug te zien op de de front-, side, en back skirts, langs de zijkant en op de grille.

Verbeterde prestaties uit de V12-motor

Bij zo’n brute ombouw horen uiteraard ook nieuwe, verbeterde prestaties. Keyvany’s Cullinan staat garant voor 740 pk (169 meer dan de standaard) en het nieuwe Nm koppel staat op 1.120 (270 meer dan de standaard).