De 61-jarige Jean-Claude Van Damme is van Belgische komaf, maar heeft vanwege zijn succesvolle carrière als actieacteur veel mogen rondreizen. Uiteraard heeft hij de meeste tijd gespendeerd in Hollywood, maar ook Vancouver diende enige tijd als thuisfront.

Jean-Claude Van Damme in Vancouver

“Ik woon in Hong Kong en ben gewend overal te reizen – Australië, LA, Turkije en Armenië. Ik reis per privévliegtuig, dus de tijd gaat snel voorbij”, zei ‘Muscles from Brussels’ in een interview met ELLE Canada in 2021.

Zo is Van Damme altijd al geweest, maar hij aarzelde geen seconde om een appartement te verweven in de One Wall Centre toen het in 2002 werd gebouwd. “Hij combineerde drie eenheden en ontwierp het huis zoals hij het echt wilde hebben, en woonde hier een paar jaar’, vertelt makelaar Boris Yip van Faith Wilson/Christie’s International Real Estate aan Mansion Global.

Jean-Claude Van Damme

Met 434 vierkante meter op een niveau biedt de het huis op 36e verdieping middels kamerhoge ramen uitzicht op de Canadese hoofdstad, evenals de oceaan en de bergen in de verte. Van Damme stelde het interieur zelf samen met hulp van een ontwerper, waardoor iedere kamer een andere, unieke uitstraling heeft.

Het bevat maar liefst tweede woonkamers, waarvan een inclusief een bar en mediaruimte is. De hoofdslaapkamer “is een gigantische slaapkamersuite”, aldus Yip. Het bevat tevens inloopkasten, een gashaard met marmeren mantel en badkamer, een apart bad en een stoomdouche. En dat is slechts een voorbeeld van de in totaal vijf slaapkamers en zeven badkamers.

Vancouver een van ’s werelds duurste steden

Volgens de makelaar kan de woning gedeeltelijk gemeubileerd worden verkocht en krijgt de koper ook een parkeerplaats voor zes voertuigen tot zijn of haar beschikking.

Gegeven het feit dat Vancouver behoort tot de tien duurste steden ter wereld om een huis te bouwen, komt het niet als een verassing dat dit luxueuze appartement enkel besteedt is aan kapitaalkrachtigen, net zoals Jean-Claude Van Damme met een geschat vermogen van tussen de $ 30 en $ 40 miljoen.

Daarnaast is het ook een van de steden waar ruim gewoond kan worden met een gemiddelde van 161 vierkante meter. Zie hier de advertentie van de woning met een vraagprijs van $ 6,52 miljoen, omgerekend bijna € 6,2 miljoen.