Arjen Robben groeide op in het Groningen en op zijn 16e maakte hij zijn debuut voor de ‘Trots van het Noorden’. Toentertijd was het vrij ongebruikelijk dat iemand van die leeftijd al op het hoogste niveau meedeed. De geboren Bedumer speelde zich gelijk in de kijkers bij het PSV Eindhoven. Robber speelde twee jaar voor de Brabanders, totdat hij in 2004 voor € 18 miljoen naar Chelsea verkaste.

Arjen Robben, Man van Glas

Vrijwel direct verkreeg hij de bijnaam die hem nog lang zou achtervolgen: ‘De Man van Glas’. Ondanks zijn blessureleed kon hij wel twee Premier League titels op zijn naam bijschrijven. In 2007  klopte Real Madrid aan en besloten Mister Wembley over te nemen voor € 35 miljoen om samen te spelen met maar liefst 5 andere Oranje-Internationals: Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooij, Royston Drenthe, en Klaas-Jan Huntelaar.

Droomleven in München

Na zijn succesvolle twee seizoenen in Madrid was het tijd om weer wat dichter bij Groningen te gaan wonen. München was het nieuwe thuis van Robben, bij Bayern München hebben we kennis gemaakt met de beste versie die Robben ooit van zichzelf is geweest. Niet alleen zijn prestaties waren goed, maar hij had het dusdanig naar zijn zin in München dat hij in totaal 10 jaar over de flanken van de Alianz Arena heeft mogen sprinten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arjen Robben (@arjenrobben)

Terug op het oude nest

Het leek voorbij te zijn bij Bayern nadat hij steeds meer last kreeg van blessures. De Man van Glas kondigde zijn vertrek aan bij Bayern, maar ook in zijn geheel als professioneel voetballer. Na een half jaar begon het weer te kriebelen en heeft hij er alles aan gedaan om fit te zijn om nog voor zijn jeugdclub FC Groningen te spelen. Dit is uiteindelijk gelukt, maar helaas kwam hij maar tot zeven wedstrijden toe. Op 15 juni van 2021 scheef Robben het volgende op Twitter: “Ik heb besloten om te stoppen met mijn actieve voetbalcarrière. Een heel moeilijke keuze. Ik wil iedereen bedanken voor alle hartverwarmende steun!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arjen Robben (@arjenrobben)

De 38-jarige kan terugkijken op een waanzinnig succesvolle carrière waar hij tot de rest van zijn leven de vruchten van zal plukken. Op basis van de bekendgemaakte salarissen van Arjen Robben, heeft hij al met al zo’n € 64 miljoen verdiend. Het overgrote aandeel hiervan komt vanuit München.

Uiteraard zijn er ook nog sponsordeals waarvan de bedragen nooit zijn gepubliceerd, maar ga er maar vanuit dat het wel een aantal miljoentjes extra heeft opgeleverd. De bescheiden Robben is niet bepaald van de dure aankopen en hij zou voor nog geen € 2 miljoen aan woningen bezitten in Nederland.