Het is natuurlijk al fantastisch om een landhuis of villa te bezitten, maar het is nog tien keer zo bijzonder om in het voormalige landhuis van kledingdesigner Gianni Versace te vertoeven. Dit is sinds kort ook mogelijk. Het oude landhuis van Versace ligt vlakbij Central Park en staat voor zo’n € 70 miljoen te koop.

Neoklassiek huis met Italiaans marmer, mozaïeken en Oostenrijkse parketvloeren.

Het prachtige authentieke herenhuis wat beter bekent staat als Mansion Versace is momenteel in bezit van de Zweedse hedgefondsmanager Thomas Sandell. Deze 61-jarige man kocht de woning anno 2005 met z’n vrouw Ximena Sandell voor ‘slechts’ € 30 miljoen. Zij besloten het landhuis volledig te renoveren en op te knappen.

Hierbij is er uiteraard zoveel mogelijk bewaard gebleven en is er een flinke portie degelijkheid en stevigheid aan het huis toegevoegd. De waarde van het huis is mede dankzij deze renovatie als een pijl omhoog geschoten. Zo’n vijftien jaar later is de woning meer dan het dubbele waard geworden.

Versace

Dit is inderdaad een enorm geldbedrag, maar hier krijgt u wel een adembenemende en bovendien legendarische woning voor terug. Het oude neoklassieke huis beslaat minstens 1.300 m2 en beschikt over zes verdiepingen. Er is daarbij gedacht aan een liftservice, maar u kunt er ook voor kiezen de sfeervolle klassieke trappen te bewandelen. Het landhuis zit vol met Italiaans marmer, mozaïeken en Oostenrijkse parketvloeren.

Ook de woonkamer bevat deze materialen, maar er is nog veel meer wat deze living zo enorm bijzonder maakt. Deze ruimte beslaat al 61 m2 en is uniek wegens de enorme beschilderingen op het dak die geïnspireerd zijn op de Sixtijnse Kapel. De panelen komen uit de 19e-eeuw, maar zijn goed onderhouden en gerestaureerd.

De keuken is iets minder klassiek en heeft een iets luxere en moderne uitstraling. Toch zijn de neoklassieke tonen nog steeds terug te vinden als u goed kijkt. Voor de zekerheid bevindt zich op de tweede verdieping nog een keuken. Deze is geplaatst naast de ronde gamelounge en de in Marokkaanse stijl gebouwde medialounge.

Negen slaapkamers en elf badkamers

In totaal bevat het pand negen slaapkamers en elf badkamers. Daar zijn de aparte ruimtes niet bij inbegrepen. Er is namelijk ook nog sprake van een zitkamer, complete spa, koffiebar en een immens dakterras. De woning moet niet voor niets tientallen miljoenen gaan kosten, maar voor één persoon is het misschien een beetje te groot. Er moeten minstens drie gezinnen in dit landhuis kunnen wonen.

Momenteel staat het landhuis te koop bij Nikki Field van Sotheby’s International Realty voor maar liefst € 70 miljoen.