Voor iedere voetballiefhebber is het wel een droom om alle thuiswedstrijden van het Amsterdamse Ajax bij te wonen vanuit een luxe skybox. De aanschaf van zo’n skybox valt qua bedrag nog redelijk mee. Voor een ‘standaard’ box wordt ‘slechts’ € 175.000 euro gevraagd.

Skybox in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena

De skyboxen zijn perfect voor de voetbalfanaat, maar ook tijdens concerten en dancefeesten kan er gebruik worden gemaakt van de luxe zitplaatsen. De box bestaat uit een binnen- en buitenzijde waardoor er uiteindelijk plaats is voor zo’n 10 personen. De binnenzijde heeft een kroegachtige sfeer en bevat een bar met biertap en diverse statafels en barkrukken. Deze krukken zijn zeer comfortabel en hebben een groot leren zitvlak.

Uiteraard kunt u vanaf deze krukken genieten van diverse dranken en hapjes gedurende, achteraf of voorafgaand aan de wedstrijd of evenement. Ook is er een grote televisie boven de bar geplaatst zodat de nodige herhalingen kunnen worden teruggekeken. Vanaf de bar kunt u door de glazen schuifdeuren het veld van de Johan Cruijff Arena zien. Via deze zelfde schuifdeuren kunt u het privé buitendek betreden. Hier staan tien uiterst luxe zitplaatsen die bij de skybox zijn inbegrepen. De leren stoelen zijn ruim en hebben allen hun eigen armleuningen vanwaar u iedere wedstrijd of evenement perfect kan bezichtigen.

Qua voetbal hoeft u als bezitter van de skybox niet alleen maar de wedstrijden van de thuisploeg (Ajax) te bezoeken. Ook de wedstrijden van het Nederlands elftal die in de Johan Cruijff Arena worden gespeeld kunt u vanuit de box bijwonen. De kaartjes die nodig zijn voor deze wedstrijden of voor de concerten die plaatsvinden in deze Arena zijn echter niet inbegrepen bij de aanschaf van de skybox. Of u de kosten bij de aanschaf van deze kaarten terugverdient met de doorverkoop van de skybox valt ook nog te bezien.

Prijsdaling in de afgelopen jaren

De boxen zijn in de afgelopen jaren enkel in waarde gedaald. De grootste verandering vond plaats tussen 2016 en 2018 toen de skybox van € 200.000 naar € 175.000. Een goede investering is de kleine privébar met luxe zitplaatsen dus niet.