In 2018 betaalde een man al meer dan $ 3 miljoen om te mogen lunchen met Warren Buffet en circa vier jaar later is het weer raak. De CEO van Berkshire Hathaway is inmiddels 91 jaar oud, maar men betaalt nog steeds grof geld om in zijn bijzijn een simplistische lunch te verorberen.

$ 19 miljoen om te lunchen met miljardair Warren Buffet

Voor de 21e en laatste keer veilde de zakenman een privé-lunch met hemzelf als onderdeel van een liefdadigheidsinstelling in San Francisco, ditmaal voor maar liefst $ 19 miljoen! Volgens de eBay-aanbieding krijgt een anonieme bieder en maximaal zeven gasten naar zijn keuze de maaltijd van hun leven met de miljardair bij restaurant Smith & Wollensky in New York, één van de favoriete plekken van Buffett.

“Warren Buffett’s vriendschap en vrijgevigheid in de afgelopen 22 jaar zijn van onschatbare waarde geweest bij het vergroten van de impact van Glide op de systemen die armoede en ongelijkheid veroorzaken”, aldus de president en CEO van de organisatie, Karen. “Zijn nalatenschap zal een blijvende positieve impact hebben op Glide en de klanten die we bedienen.”

Origine van de lunches

Ongeveer decennia geleden was het eerste vrouw van Warren Buffett, Susie, die met het idee kwam om een liefdadigheidslunch met haar man te organiseren. De opbrengst daarvan zou naar GLIDE gaan, een programma die arme mensen en daklozen uit de brand helpen. Volgens Reuters heeft Buffet in totaal dan $ 53,2 miljoen opgehaald voor Glide gedurende de 21 veilingen.

Die eerste lunch, in 2000, kostte $ 25.000 en vond wederom plaats bij Smith & Wollensky. In 2019 deed crypto-ondernemer Justin Sun heeft hoogste liefdadigheidsbod om aan te kunnen schuiven met Buffet tijdens een maaltijd voor maar liefst $ 4,5 miljoen.

“Het is alleen maar goed geweest”, zei de heer Buffett in een persbericht over de lunch. “Ik heb veel interessante mensen van over de hele wereld ontmoet. Het enige universele kenmerk is dat ze het gevoel hebben dat het geld heel goed gebruikt gaat worden.”