Abu Dhabi staat veelal in de schaduw van Dubai, maar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten staat garant voor schitterende architectuur en ook luxe is daar ook geen onbekend begrip. Abu Dhabi heeft verscheidene records op haar naam staan, zoals de grootste indoor skydive tunnel, de duurste autokentekenplaat en ’s werelds snelste achtbaan, maar hebben ook het Emirates Palace Hotel staan. Dit is niet alleen het meest prijzige hotel in Abu Dhabi, maar wij durven ook te stellen de meest uitbundige en luxueuze.

114 koepels en 1002 kroonluchters

Het bouwen van dit oogverblindende hotel kostte dan ook niet niks. Het bouwproces was gemoeid met een bizarre $ 3 miljard. Er is een gedeelte van het hotel opengesteld voor toeristen om gratis te bezoeken. Het wordt je aangeraden om rond zonsondergang langs te gaan om op die manier het perfecte plaatje mee te kunnen maken, zoals de hoofdafbeelding al prachtig weergeeft.

Abu Dhabi Hotel

Het Emirates Palace Hotel in Abu Dhabi werd in 2005 geopend en telt 114 koepels, waaronder één centrale koepel van wel 72 meter hoog. Door het hotel heen zijn er 1002 kroonluchters opgehangen, waarvan één kroonluchter wel twee en een halve ton weegt. De inrichting van het hotel is vooral gebaseerd op: goud, marmer, mozaïek en kristallen. De antieke spullen die als decoratie functioneren staan te koop voor bizarre prijzen, de meest unieke items die verkocht worden zijn de twee handgemaakte tapijten die beide ruim een ton wegen.

Hoeveel ben je kwijt voor één nacht in het duurste hotel van Abu Dhabi?

Mocht je wel in dit hotel willen overnachten ben je voor een nacht wel € 6.000 kwijt voor de duurste kamer. Voor dit bedrag krijg je wel 680 vierkante meter aan woonruimte, een privé-terras met uitzicht over de schitterende achtertuin van het hotel, een woonkamer met grote flatscreen-tv waar je heerlijk op de sofa uit kan rusten met een glas champagne, een elegante eetkamer met plaats voor tien mensen, een grote badkamer met jacuzzi/bad, en ten slotte nog drie grote slaapkamers met twee 2-persoonsbedden.

Abu Dhabi Hotel
Palace Hotel
Abu Dhabi Emirates Palace Hotel