Welke Ferrari Enzo u ook ziet rijden, het is altijd speciaal. Er zijn er slechts 493 van gebouwd en de meeste daarvan zijn voorzien van de kenmerkende rode Ferrari-kleur. In feite zijn er minder dan 20 Enzo’s in niet-standaardkleuren gespoten voor zeer speciale klanten, waaronder deze in het wit – ‘Bianco Avus’ op precies te zijn.

Enige witte Ferrari Enzo

Deze specifieke Ferrari Enzo werd eind van van 2003 aflevert en voorzien van een Nero lederen interieur, gespecificeerd met Rosso Corsa instrumenten en extra grote koolstofvezel kuipstoelen. De behoorde jaren lang tot de collectie van de eerste eigenaar, een Duits-Zwitserse miljardair, voordat ‘ie in 2011 naar Hongkong werd geëxporteerd.

Ferrari Enzo

RM Sotherby’s gaat de unieke Ferrari veilen en schrijft dat dit exemplaar zelden de buitenwereld heeft gezien en dat er slechts 9.600 kilometer op de teller staat. Daarnaast is ‘ie onderwerpen aan een jaarlijkse onderhoudsbeurt in maart 2022 door officiële Ferrari-dealer Blackbird Concessionaires.

De krachtbron van de enzo is een atmosferische V12-motor met 651 pk, waarmee een topsnelheid van 349 km/h te halen is. Wanneer de stoplichten op groen spingen en u ‘m flink op z’n staart trap zit u binnen 3,2 seconden alweer op de 100 km/h. Momenteel staat de auto in Canada te wachten op z’n nieuwe baasje, ofwel de hoogste bieder.

“Een unieke kans”

De enige witte Ferrari Enzo zal op 29 juni onder de hamer tijdens een veiling van veilinghuis RM Sotheby’s. “Een unieke kans om de legendarische witte Enzo te bemachtigen; het enige exemplaar in zijn soort dat Maranello verliet”, aldus het veilinghuis.

Er kan slechts in een tijdsbestek van 24 uur geboden worden, dus u weet wat er te doen staat. In augustus van vorig jaar werd er nog een zwarte Enzo met iets meer dan 27.358 km op de teller verkocht voor $ 3,36 miljoen, dus reken er maar op dat deze witte een soortgelijk bedrag zal gaan opleveren.

Interieur Ferrari Enzo