Maandenlang was de wereld helemaal in de ban van de Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’. Regisseur Dong-hyuk liep al ruim tien jaar rond met het concept, maar vorig jaar was het eindelijk af. En het bleek een daverend succes te zijn. Eerder maakte YouTuber MrBeast het dystopische Squid Game al levensecht na, maar ook Netflix zelf heeft plannen in de pijplijn zitten. “Je hebt het drama gezien, nu is het je kans om deel te nemen aan het grootste sociale experiment van Netflix ooit!”

Squid Game: The Challenge

Los van het prijzengeld, zijn er weinig redenen om mee te willen doen aan het concept. Het gros van de geforceerde deelnemers  komt op een aantal uiteenlopende, brute manieren om het leven. Maar dat weerhoudt Netflix er niet van om een ‘real life’-versie van het spel in het leven te roepen, genaamd Squid Game: The Challenge.

 “The stakes are high, but in this game the worst fate is going home empty-handed”

Ofwel, u blijft in leven als u toch afvalt bij een van de uitdagingen. Als deelnemer neemt u het, net als in de tv-serie, op tegen 456 anderen van over de hele wereld.

Maar voor het zover is, moet u uw eerst aanmelden op de website SquidGameCasting. Een aantal eisen zijn dat u goed Engels spreekt, ouder dan 21 jaar oud bent, niet in verwachting bent en geen direct familielid bent van een werknemer bij Netflix.

Succes van de Zuid-Koreaanse serie

Met een geschatte waarde van $ 900 miljoen is het een rendabele keuze voor Netflix geweest om de serie aan te schaffen. Helemaal aangezien ze slechts $ 21.4 miljoen betaalde om de serie op het platform krijgen en de tv-serie zelfs na de release eind 2021 de populairste show aller tijden van Netflix werd.

Echter heeft de bedenker er weinig vluchten van geplukt:  “Ik ben niet zo rijk, maar ik heb genoeg. Genoeg om eten op tafel te zetten. En het is niet alsof Netflix me een bonus betaalt. Netflix betaalde me volgens het oorspronkelijke contract.”

Houdt u heeft liever bij gewoon kijken vanaf het comfort van uw bankstel? Goed nieuws, want Netflix heeft officieel een tweede seizoen van de gewelddadige serie aangekondigd.