De mogelijkheden die er zijn met een LaFerrari Aperta zijn eindeloos. Je kan vol ontzag staren naar het boegbeeld van Italiaanse excellentie en vakmanschap, ‘m uit kunnen laten op het circuit en haarspeldbochten nemen of ergens ‘m even flink op z’n staart trappen. Maar als professionele golfer heb je wellicht andere plannen in petto. Althans, Ian Poulter wel. Ook buiten de golfbaan slaat hij graag een balletje en is niet terughoudend om zijn gelimiteerde LaFerrari Aperta erbij te betrekken.

Golfer Ian Poulter haalt gedaagde capriolen uit met zijn zwarte LaFerrari Aperta

Als Ferrari eigenaar is het laatste dat wil je wilt dat een buurjochie roekeloos uithaalt met een golfclub en vervolgens een deuk maakt of de lak beschadigt. Of nog erger: de rechtstreeks door een ruit slaan. Maar daar zal Engelse pro-golfer Ian Poulter zich niet druk om maken. Hij plaatste een video op Instagram, deels in slow-motion voor het dramatische effect, waarin hij nonchalant een bal door de geopende zijruiten van zijn exclusieve hybride hypercar slaat. De voorstelling was in een mum van tijd over, maar de enkele seconden zijn genoeg om het zweet je uit te laten breken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ian Poulter (@ianjamespoulter)

Hoewel het risicovol is om een ​​golfbal door een Fiat Punto te slaan, is dit vooral het geval wanneer het voertuig in kwestie een Aperta is. De roadster is uitgerust met een hybride aandrijflijn die bestaat uit een 6,2-liter V-12-motor en een 120 kW-elektromotor die een topsnelheid van 350 km/u kan halen. Poulter’s hypercar is een van de slechts 210 exemplaren gebouwd door het automerk uit Maranello, die stuk voor stuk al waren uitverkocht voordat de auto zijn debuut maakte op de 2016 Paris Motor Show. Mocht één van deze eigenaar er vanaf willen, kan het naar schatting voor meer dan $ 4,5 miljoen worden verkocht.

‘Ferrari Supercar Five’

De reden waarom Poulter zich misschien op zijn gemak voelde om zijn Aperta voor zijn golf-doeleinden, is terug te leiden naar het feit dat hij meerdere ultra-exclusieve Ferrari’s tot zijn wagenpark mag rekenen. Het rijke aanbod aan exotische voertuigen van de golfer omvat zelfs een subcollectie die hij de ‘Ferrari Supercar Five’ heeft genoemd, waaronder de 288 GTO, F40, F50, Enzo en een originele LaFerrari.