Wat heeft u liever voor hetzelfde geld? Een parkeerplaats in de randstad of een villa op het platteland in het zuiden van Italië? Ervan uitgaande dat u voor de laatstgenoemde optie gaat, hebben we wederom een voordelige parel ontdekt op de website van makelaarskantoor Realmente Real Estate.

Ruime villa in Italië met grotten geschikt voor B&B

Het perceeloppervlakte bedraagt 7350 m² en de makelaar schrijft dat het pand uitermate geschikt is om in te zetten als bed & breakfast. Het is gelegen in Gioia del Colle, een pittoresk stadje in de provincie Bari – Zuid-Italië. De stad is gelegen op de Murge plateau op 360 meter boven de zeespiegel en heeft een rijke historie. Reiswebsites richten zich echter minder op de historie en suggereren dat u Puglia niet mag verlaten zonder een wijnproeverij.

Italië

Maar wie zegt dat u daarvoor naar buiten moet? De villa heeft namelijk een ondergrondse grote opslag met verschillende grote wijncontainers. De binnenkamer die wordt gebruikt om de druiven te verzamelen en het persen ligt hiernaast. De villa bestaat uit twee verdiepingen met in totaal 145 m² woonoppervlakte, waaronder een riant dakterras met uitzicht omliggende platteland. Olijven, kaasplankje, fles wijn, zonsondergang en uw avond kan niet meer stuk.

Slaapkamer

Een gedeelte van de woning gaat al ruim 200 jaar mee, maar in 1960 is de woning uitgebreid en gemoderniseerd. De hoge prachtige hoge gewelfde plafonds van de oude stijl en grote kamers zijn bewaard gebleven. De woonkamer heeft openslaande deuren naar de overdekte veranda en de keuken heeft een eigen ingang vanaf het terras voor de keukenbezorging.

8 kamers met mogelijkheid tot uitbreiding

In totaal zijn er achter kamers, waarvan vier slaapkamers (twee tweepersoonskamers van 30 m²) en twee badkamers, maar de makelaar verklaart dat de garage omgebouwd kan worden tot een zelfstandig appartement met een á twee slaapkamers, een badkamer en een open keuken.

Elder in het pand is er nog een originele keuken met de pizza annex broodoven zodat u hier zo goed als zelfvoorzienend kunt leven. Of toch inderaad uw B&B-gasten een onvergetlijke Italiaanse ervaring kan aanbieden. Wat u ook van plan bent: op het prijskaartje staat € 210.000 geschreven. Helaas is het beeldmateriaal schaars, dus om erachter te komen of u waar voor u geld krijgt, moet u toch echt een bezoek brengen. Klik hier om naar de advertentie te gaan.