Luxueuze automerken halen structureel alles uit de kast om het exclusieve prijskaartje te verantwoorden met niet alleen luxe, maar ook buitengewone en ongeëvenaarde eigenschappen. Bentley is geen uitzondering. Deze upgrade voor de Bentayga EWB tovert de stoelen om tot de meest geavanceerde autostoelen ter wereld. Klasse luchtvaart zeg maar.

 

Upgrade voor Bentayga EWB: begeef je zitcomfort in de allerhoogste sferen

Teveel gewend geraakt aan vertoeven in de business class? Bentley komt je tegemoet. De nieuwste optie van de Bentley Bentayga EWB biedt namelijk een upgrade waarmee je bij een bezoek aan visite alle reden hebt om in de auto te blijven zitten.

De Bentley Bentayga EWB kan voortaan uitgerust worden met de ‘Airline Seat Specification’. In de praktijk houdt het in dat je de autostoel op 22 verschillende manieren kunt afstellen.

Heel tof. Maar de ‘Airline Seat Specification’ biedt vooral de primeur in de vorm van een zitoppervlak dat dankzij sensoren de temperatuur reguleert. Niet te warm en niet te koud dus, elke 25 milliseconden meet de stoel tot de nauwkeurigheid van 0,1 graad Celsius. Warmte of juist ventilatie (of allebei) zorgen voor het optimale comfort van de passagiers.

 

Ergonomie in auto bereikt nieuwe standaard met ‘Airline Seat Specification’

Over het voorkomen van rugpijn gesproken. De ergonomische benadering van Bentley met de ‘Airline Seat Specification’ is evengoed een staaltje zeer knappe en innovatieve techniek. Het systeem is samen ontwikkeld met een fysiotherapeut. Ook hier zorgen de sensoren voor een ongeëvenaarde ervaring. De autostoel leest constant de zithouding van de passagier en voert kleine veranderingen door aan de vorm. Zo blijft de rug van de passagiers op geen enkel moment langer dan nodig belast. Maximaal zitcomfort is het resultaat, ook bij erg lange ritten.

Directe informatie over de precieze kosten van deze luchtvaart-waardige upgrade is schaars. Het hangt ervan af wanneer de Bentayga EWB (extended wheel base) deze optie in Nederland aanbiedt. De auto wordt in het vierde kwartaal in Nederland verwacht.