In de nieuwste en mogelijk duurste film van Netflix werkte de streamingdienst samen met Zwitsers horlogemaker Tag Heuer. The Gray Man is het resultaat: een adrenalinerit waar de race tegen de klok de regelmaker is. Tag Heuer-Merkambassadeur Ryan Gosling mag daarbij de hoofdrol vertalen als CIA-agent voor wie elke seconde telt.

‘Duurste film ooit van Netflix’ is dollemansrit met tonnen actie

Dat de vele stunts en explosies grof geld kosten, bewijst de actieve rol die Tag Heuer aanneemt als sponsor. Het Tag Heuer Carrera-horloge speelt namelijk de supportrol naast Gosling. Court Gentry / Sierra Six is het hoofdpersonage dat gespeeld wordt door Gosling. Een vurig karakter, opgeleid door de CIA. Met een productiebudget van zo’n 200 miljoen dollar, moet Netflix flink in de buidel tasten om dit voor elkaar te boksen.

Gosling vertelt over zijn rol en de samenwerking met Tag Heuer het volgende: “Six is een agent wiens leven op het spel staat – elke seconde van de dag. En hij heeft een horloge nodig dat hem beschermt. Hij heeft precisie en toewijding nodig om te overleven. Het leek hem perfect om de TAG Heuer Carrera te dragen.”

James Bond met eigen twist?

In eerste oogopslag is de spin-off-verwijzing naar James Bond-film nooit ver weg. Maar wie weet? Ryan Gosling,  die overigens dit jaar ook de rol van Ken in de Barbie-film vertaalt (2023), heeft een aantal toprollen op zijn naam. De voor twee Oscars genomineerde Gosling (won 37 prijzen, had 158 nominaties) blonk bijvoorbeeld uit in Drive (7,8 iMDb) en recenter in First Man (2018).

Waarom het niet genoemde prijskaartje van deze film zo hoog is? De trailer tekent daar een beeld bij in ieder geval…

Ryan Gosling keert terug naar fulltime acteren in 2022

Na een hiatus van een paar jaar, zoals een groot deel van Hollywood overigens, is Gosling helemaal terug in 2022. The Gray Man is de aftrap van een reeks nieuwe filmprojecten met de acteur. Naast Barbie, dat zich in post-productiefase bevindt, zijn er momenteel maar liefst drie films, waarin hij speelt in pre-productie (Wolfman, The Fall Guy, The Actor). 

De film The Gray Man is vanaf vrijdag 22 juli te zien via Netflix