‘Zonder deze mensen was het mij niet gelukt’ – de bekende woorden van mensen die voorbij de stratosfeer van succes breken. Sky is the limit. Toch? En niets belichaamt dat beter, dan de aanschaf van je eigen wolkenkrabber. De Eigenaar van Zara kan het zich veroorloven, Amancio Ortega zou in verre onderhandeling zijn bij de aanschaf van een residentiële wolkenkrabber met 64 verdiepingen in het hart van zakelijk New York, Manhattan.

Eigenaar Zara wil naar verluidt $ 500 miljoen dollar neerleggen voor wolkenkrabber in Manhattan

De rijkste Spanjaard ter wereld zou een slordige $ 58 miljard waard zijn. Komt goed uit. Dit appartement(complex) komt met een prijskaart van zo een 500 miljoen dollar. 

De wolkenkrabber die de eigenaar van Zara mogelijk koopt, is 235 meter hoog en staat bekend als de 19 Dutch Apartment Building. De link met Nederland gaat verder dan de naam: GKV Architects ging volledig voor de Nederlandse feel met de ‘gezellig’-look. Het resultaat moet de belichaming voorstellen van de Nederlandse Gouden Eeuw.

In totaal zou het volgens de website van de wolkenkrabber gaan om 483 woonunits. Voor een studio betaal je daar momenteel een slordige vierduizend euro per maand. Een goudmijn? Ongetwijfeld. Manhattan behoort tot de locaties met de duurste grond van de wereld immers. Gemiddeld ligt de huurprijs hier voor een appartement met één slaapkamer op 3.600 dollar per maand.

Zara founder

Foto: Luxurylaunches

Eigenaar Zara investeert geld uit mode-imperium in groots vastgoed

Onwaarschijnlijk dat de eigenaar van Zara de wolkenkrabber voor eigen gebruik koopt – behalve het penthouse dan. De appartementen gaan ongetwijfeld voor mooie bedragen per stuk weg dadelijk. 

Ortega is zijn portfolio aan het uitbreiden met allerlei vastgoed. Deze nieuwe deal is niet eens zijn grootste slag als het om totale aanschafprijs gaat. De grote man achter Zara kocht recent nog een immens kantoorgebouw in Toronto, Canada.

Royal Bank Plaza heet die, in het financiële district. CBC meldt dat er ongeveer $ 1,2 miljard dollar bij gemoeid was. De kers op de taart: de ramen zijn afgewerkt met 24-karaats goud. Ka-ching!