Nederland blijft grensverleggend als het op superjachten aankomt. De volgende creatie van Nederlandse bodem zet een nieuwe standaard voor de Nederlandse werven. De Oceanco’s Infinity wordt het recordverbrekende en grootste (langste) superjacht uit ons vaderland. Het superjacht wordt maar liefst 117-meterslang.

Het in Alblasserdam gevestigde Oceanco is hard aan het werk om later dit jaar de Infinity op te leveren. De gelukkige eigenaar, stelt Superyacht Fan, ene Eric Schmidt, kan rekenen op alle gemakken voor dit behoorlijke prijskaartje (onderaan genoemd).

Langste superjacht van Nederlandse bodem: helikopterplatform en wellness

De Infinity zal namelijk plek bieden voor ruim zestien gasten. Luxer dan luxe: een zwembad, spa, sauna en een fitnessruimte bieden volop ontspanningsmogelijkheden. Met extra ruimte voor 26 crewleden hoeven de passagiers hun bed in ieder geval niet op te maken.

Zoals elk superjacht van de allerrijksten van de aarde beschikt de Infinity over een helikopterplatform. Er is zelfs een werkruimte voor het uitvoeren van onderhoud, iets wat ongetwijfeld de mobiliteit van de eigenaar aanzienlijk vergroot.

Het bovengenoemde medium stelt dat de aankoopprijs van de Infinity op 150 miljoen dollar neerkomt. Meevaller wel, maar in relatie tot de jaarlijkse kosten. Die worden geschat op een bedrag tussen de 10 en 15 miljoen dollar (!).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oceanco (@oceancoyacht)

 

Wie is Eric Schmidt?

Combineer de term ‘Google’ in combinatie met de positie van CEO en je krijgt een aardig beeld waar de zak met centen vandaan komt. Schmidt was voorheen de CEO en voorzitter van de raad van commissarissen bij Google. De 67-jarige Amerikaan is volgens Bloomberg tegenwoordig 22,5 miljard dollar waard. Kortom: de Infinity wordt het ultieme ‘pensioen onderkomen’ van de steenrijke Schmidt. 

Als je denkt – is het nieuwe jacht van Jeff Bezos niet groter? – dan heb je gelijk. Die moet later opgeleverd worden en het immense zeiljacht komt met een lengte van 127 meter.