Het komt wel vaker voor dat Mark Zuckerberg en Priscilla Chan één van hun eigendommen verkopen, maar het gaat niet altijd om het duurste verkochte pand van het jaar. Volgens Zilllow is dat in dit geval in San Francisco wel degelijk het geval. Ondanks dat Zuckerberg niet openstond voor commentaar en het een off-market deal betreft, heeft een vertegenwoordiger van zijn organisatie de deal bevestigd.

Mark Zuckerberg kocht het pand in 2012

De mede-oprichter van Facebook en Meta het huis in 2012, het jaar waarin hij trouwde met Chan, voor iets minder dan $ 10 miljoen via een in Californië gevestigde vennootschap. Dat betekent dat Zuckerberg zijn investering verdriedubbeld heeft. Echter heeft hij er zelf ook aardig wat geld in gestopt. Een jaar na de aanschaf werd er namelijk $ 1,6 miljoen uitgetrokken om het pand te renoveren.

Toen het paar het huis 10 jaar geleden kocht, was het ongeveer 167 vierkante meter kleiner en is gelegen nabij het Mission District en het Zuckerberg San Francisco General Hospital en Trauma Center. De woning werd gebouwd in 1925 en Zuckerberg kocht het huis enkele maanden nadat hij met Facebook naar de beurs trok.

Wie de koper is, is onbekend, maar het gaat om iemand met een naamloze vennootschap in Delaware, blijkt uit gegevens van PropertyShark.

Woning in Silicon Valley in de verhuur

Uiteraard is het koppel niet dakloos nu het spreekwoordelijke verkoopbord uit de tuin is Deze maart verdubbelde ze nog hun landgoed op het Hawaiiaanse eiland Kauai voor $ 53 miljoen. Daarmee bezitten ze zo’n beetje het hele eiland, ten ongenoegen van velen.

Daarbij kwam het huis in Silicon Valley waar de Zuckerberg en de andere mede-oprichters van Facebook het socialemediaplatform lanceerden in mei op de markt voor bijna $ 5,3 miljoen . De prijs daalde een paar weken nadat het werd genoteerd tot iets minder dan $ 5 miljoen en eerder deze maand van de markt gehaald. Ondertussen kan het gehuurd worden voor een schamele $ 11.000 per maand.