Er zijn meerdere landen waar de politie achter het stuur zit van sportwagens, zoals in Dubai, maar in Europa komt het zelden voor. Tsjechië kunnen we niet echt bestempelen als een land dat het voortouw neemt in Europa. En dat hoeft ook helemaal niet. Toch zijn ze wel een van de weinigen waar de politie achter boeven zal gaan in een Ferrari.

Tsjechische politie versterkt zich met een Ferrari 458 Italia

De Tsjechische politie heeft hun autoarsenaal namelijk uitgebreid met een Ferrari 458 Italia. Met een maximum snelheid van maar liefst 326 kilometer per uur en een acceleratie van van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 3,4 seconden wordt de pakkans aanzienlijk vergroot.

Hoe komen ze hieraan vraagt u zich ongetwijfeld af? Nou, ze zijn in ieder geval niet op en neer gereden naar Maranello. Nee, deze desbetreffende 458 Italia is in beslag genomen door de autoriteiten en in plaats van ‘m te slopen of te veilen, zoals de meeste andere overheiden doen, maken ze ‘m lid van het nationale politiecorps. Dat kondigde ze groots aan op hun eigen social media-kanalen, zoals Twitter.

Zal gebruikt worden voor “speciale doeleinden”

“Vroeger diende het criminelen, nu zal het helpen en beschermen. Vanaf vandaag kun je politie-Ferrari’s op de wegen zien. Dit is eigendom van criminele activiteiten en de politie zal het voor speciale doeleinden gebruiken”, schrijft de politie op Twitter. Om ‘m politie-waardig te maken hoefden ze slechts € 12.000 uit te geven. Slechts wisselgeld in vergelijking met de nieuwprijs van dit model: € 256.127.

Met slechts twee zitplaatsen zal het wel lastig worden om een arrestant mee te nemen, maar dat zijn zorgen voor laten. De grijze sportauto met de gele en blauwe contrasterende strepen zal binnenkort worden ingezet.