Wie een SUV-variant zoekt van de Porsche Taycan, is ongetwijfeld als kind aan huis bij de Duitse automaker in 2023. Een volledig elektrische versie van de Porsche Macan is in aantocht. De elektrische SUV is daarmee een evolutie in het luxere segment van Porsche.

 

Elektrische SUV van Porsche richt pijlen op hoger segment

De elektrische Macan wordt volgend jaar verwacht. Het is op het moment van schrijven overigens nog gissen naar de prijzen. Ter verwijzing: een basismodel van de Porsche Macan met een conventionele motor kost ongeveer 106.000 euro en komt met een turbo en 261 pk. Voor de GTS-versie telt men een slordige 144 duizend euro neer (434 pk V6 met en dubbele turbo).

Wat de nieuwe elektrische SUV van Porsche interessant maakt: de verbeteringen die de aanwezige PPE (Premium Platform Electric) laadtechnologie biedt. Met een maximale kracht van 270 kW tijdens het laden, kan accu in minder dan 25 minuten opgeladen worden van 5 naar 80 procent. 

 

Behoorlijke prestaties groot verkooppunt

PPE is het platform waarop de auto gebouwd wordt. De basis met de accu en alle bijhorende technologie welteverstaan. Deze oplossing standaardiseert aan de ene kant het productieproces en verlaagt de kosten. Maar het biedt ook een complete oplossing, met aantrekkelijke prestaties.

Met een PPL-platform kan gekozen worden voor een AWD (vierwielaandrijving) met één motor of een RWD (achterwielaandrijving) met een dubbele motor. Het maximaal haalbare vermogen wordt 475 kW (637 pk).

Auto’s binnen de Volkswagen Group die over deze technologie beschikken, zo ook van Audi, zullen naar verwachting een maximaal bereik hebben van 700 kilometer. PPE is ook in de Audi A6 e-tron- en Q6 e-tron-modellen terug te vinden volgend jaar.

Update: Inmiddels is duidelijk dat de Porsche Macan pas in 2024 op de markt komt en niet volgend jaar. Nog even geduld dus!

2023 Porsche Macan EV: Everything we know as of July 2022