Voor Tim van Rijthoven komt het avontuur in Wimbledon relatief vroeg ten einde, hij strandde in de achtste finales tegen het Servische toptalent Novak Djokovic. Hoewel de grote bokaal ontbreekt voor de jonge Van Rijthoven, is het prijzengeld alsnog behoorlijk. Dit is wat Tim van Rijthoven aan prijzengeld verdiende met zijn deelname aan Wimbledon.

Tim van Rijthoven boekt behoorlijk succes op Wimbledon

Tim van Rijthoven heeft zich in korte tijd in de kijkers van het mondiale toptennis gespeeld. De 25-jarige tennisser uit Roosendaal serveerde het tot zo ver als de achtste finale van het bekende Wimbledon-tennistoernooi, maar kwam tekort tegen Novak Djokovic. En dat is geen schande. Djokovic is momenteel de nummer drie van de wereld, met 20 grand slams achter zijn naam. 

Van Rijthoven mocht in Wimbledon starten dankzij een wildcard. De ‘Cinderella Man’ uit Roosendaal liet de kans niet onbenut: Delbonis, Opelka en Basilashvili. Een voor één werden zij door Van Rijthoven uitgeschakeld op Wimbledon. Uiteindelijk stopte Djokovic de opmars van de Nederlander. Het werd 3-1 in het voordeel van 35-jarige topper, die ooit 373 weken aaneen op de eerste plek stond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim van Rijthoven (@timvrijthoven)


Voor Van Rijthoven is het glas halfvol: “Spelen op de Centre Court tegen één van de beste spelers ooit – voor mij een overwinning op zich”, meldde hij in gesprek met ATP. Op Instagram meldt Van Rijthoven nog het volgende over zijn Wimbledon-deelname: “Wie had gedacht dat ik hier zou staan vier weken terug? De afgelopen weken blijven voor altijd in mijn geheugen gegrift.”

Prijzengeld Tim van Rijthoven Wimbledon: 220.000 euro

Ook de bankrekening kan rekenen op een behoorlijke upgrade. Van Rijthoven zou met de prestatie op Wimbledon zo een 220.000 euro opstrijken aan prijzengeld. De nummer drie van Nederland, die bijvoorbeeld met zijn titelwinst in Rosmalen 95,580 euro mee naar huis nam, kan zich daarmee voorlopig weer volledig storten op zijn geliefde sport. Of gewoon een propere Mercedes kopen als beloning wellicht.