Een wijnkelder onder je huis is toch wel een statussymbool. Tegelijkertijd kan zo een toevoeging aan je huis een ware investering zijn. Deze prachtige villa – staaltje huis met flinke wijncollectie – bewijst dat tweeduizend flessen goeie wijn in de kelder de waarde flink opkrikt. Het kost wat, dat zeker. Maar je hoeft niet laat in de avond naar de supermarkt als het erg gezellig is. 

Huis met wijncollectie uitvalsbasis in hotspot van Amerikaanse wijngaarden

Dit huis met een wijncollectie ligt in Napa Valley, Californië, Verenigde Staten. Ongetwijfeld draagt deze ligging bij aan de waarde van de villa. Napa Valley is gelegen in het noorden van San Francisco. 

Napa Valley is een uitstekend alternatief op de drukke en peperdure stad San Francisco. Als je het kunt veroorloven dus. De gemiddelde huisprijs bedraagt in San Francisco namelijk 1.471.200 dollar. Ter vergelijking: in de rest van de zonnestaat Californië is de gemiddelde huizenprijs 684.000 dollar. Ook Napa Valley is dus duur. Dat bewijst wel de prijs van een driesterrenhotelkamer: die ligt namelijk rond de 472 euro per nacht. 

Ideale locatie voor een huis met een wijncollectie

Waar Napa Valley, niet geheel toevallig overigens, vooral om bekendstaat, is toch wijn. Deze streek wordt geprezen vanwege de Cabernet Sauvignon die hier gemaakt wordt. Met meer dan 400 wijngaarden is de inhoud van deze bijzondere villa niet alleen logisch, maar ook een teken van een slimme investering. 

Wonen nabij één van de internationale hotspots wat wijn betreft, maakt dit huis met een wijncollectie van 2000 flessen een stuk praktischer en authentieker. Ongetwijfeld zitten de buurmannen ook in de wijnbusiness en wordt hier een praktische brug geslagen tussen heerlijk wonen en werken. Of ook wel: lekker onderling handelen in eigen flessen.

Villa met 2000 flessen wijn in kelder van alle gemakken voorzien

Het huis zelf is van alle gemakken voorzien: infinity pool (zo een randloos zwembad red.) een eigen sportschool, bioscoop, enzovoort. Maar de 2000 flessen wijn in de kelder verklaren een groot deel van het behoorlijke prijskaartje. Dit huis met een wijncollectie in de kelder staat namelijk te koop voor niets minder dan 19 miljoen dollar. Proost.