Al een poosje staan de duurste huizen op Funda in Amsterdam, t’ Gooi of in Noordwijk (Residence van Oranje). Het is weliswaar niet het duurste huis in Nederland dat te koop staat, die heeft Michel Perridon in de verkoop staan, maar op Funda is deze vrijstaande villa in de Amsterdamse wijk de Apollobuurt het allerduurste.

Duurste woning op Funda

De vier verdieping tellende villa van 500 vierkante meter is volledig onder architectuur verbouwd, heeft een zwembad in de tuin en ligt aan het water vlakbij het vredige Beatrixpark. Deze woning is gebouwd met een oog op privacy, vandaar de beschutte ligging, en het is mogelijk om nog een met 185 m2 uit te breiden. Indien het nog niet genoeg is.

De woning bevat verder 6 slaapkamers en 4 badkamers. Op de eerste verdieping bevindt zich de master bedroom met openslaande deuren naar het balkon uitkijkend over het park. De en-suite badkamer is opgebouwd uit natuursteen en is voorzien van een  inloopdouche, ligbad en ingebouwde speakers.

Poolhouse, bioscoop- en fitnessruimte en sauna

Van de 15 foto’s die op Funda geplaatst zijn, zit er niet een bij die de voorzijde toont. Of daar is mis mee is, zal u zelf moeten ervaren tijdens een bezichtiging. Wat u in ieder geval wel zal aantreffen, zijn onder meer een poolhouse, een bioscoop- en fitnessruimte en een sauna.

In de woonkamer aan de voorzijde is een houten visgraatvloer aangelegd en is voorzien van een open haard en bioscoopfunctie. De open keuken met houten balken is gelegen aan de achterzijde van het huis met verschillende open deuren naar zowel het verhoogde terras en toegang naar de tuin.

Als we alle trappen afstruinen belanden we op het gegeven moment in het souterrain, waar de speel/tv-kamer is. Aansluitend aan deze ruimte bevindt zich de fitness-ruimte met douche en aangrenzende sauna. De nabijgelegen bijkeuken biedt directe toegang naar de achtertuin. In deze tuin wordt het zwembad vergezeld door een poolhouse met houten details en voorzien van gashaard en zonnescherm.

De woning is ‘gelist’ op Funda door Carla van den Brink B.V. en bevat een vraagprijs van € 12,5 miljoen: een vierkantemeterprijs van € 25.202.