Hoewel de top 10 van de rijkste mensen op aarde wordt gedomineerd door Amerikanen, met uitzondering van twee, vinden we lager op Bloomberg’s Billionaires Index meerdere Europeanen. Maak kennis met de drie rijkste Europeanen, waarvan de namen vast een belletje doen rinkelen. En zo niet, dan doen hun ondernemingen en bedrijven dat wel.

De 3 rijkste mensen in Europa

3. Amancio Ortega

We gaan van start met iemand waarvan de kans aannemelijk is dat u momenteel iets van hem aan heeft. De Spanjaard Amancio Ortega is namelijk de oprichter van modeketen Zara. Maar dat niet alleen. De 86-jarige is tevens voorzitter van merken als Pull & Bear, Bershka, Oysho, Masimo Dutti en Stradivarius. Hij opereert onder de naam Ortega Inditex, wat in 1975 werd opgericht, en is de op één na rijkste retailer ter wereld. Uiteraard werd hij hard geraakt tijdens de coronajaren; hij leed ongeveer $ 10 miljard verlies. Alsnog heeft hij niets te klagen met een geschat vermogen van $52.9 miljard en een gloednieuw appartementencomplex in hartje Manhattan ter waarde van $ 500 miljoen..

2. Françoise Bettencourt Meyers

Françoise Bettencourt Meyers

Iets lager vinden we op de plaats 12 de naam Francoise Bettencourt Meyers, wederom iemand met de Franse nationaliteit. Meyers is de rijkste vrouw op aarde, volgens Bloomberg, en de enige dochter van de Franse L’Oréal-erfgename Liliane Bettencourt. In 2017 kwam haar moeder te overlijden, waarna ze 26% van de aandelen van het Franse cosmeticabedrijf erfde. Met een geschat vermogen van $ 73,2 miljard staat ze één plek lager dan Mukesh Ambani, de rijkste persoon van India.

1. Bernard Arnault

De Franse CEO van LVMH, ‘s werelds grootste bedrijf in luxegoederen, Bernard Arnault is de op drie na rijkste persoon ter wereld, maar in Europa is hij met afstand de meeste welvarende. Het portfolio van zijn conglomeraat rijkt van merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Moet-Hennesy tot Bulgari, Marc Jacobs, Hublot en nog veel meer. Op het moment van schrijven beschikt van Fransoos naar schatting over maar liefst $147 miljard.