Bisschop Lamor Whitehead, beter bekend als de ‘Gucci Pastor’, is de leider van een obscure gemeente in Brooklyn, genaamd Leaders of Tomorrow International Ministries. Hij spreekt in de naam van god, maar doet dat wel gehuld in een Gucci-pak en uitgerust met horloges en allerlei sieraden. De keuze voor hem zal iets schaarser worden, want tijdens een dienst is hij voor $ 400.000 aan waarde bestolen.

‘Gucci Pastor’ tijdens dienst beroofd

Hoewel de gemeente de video heeft verwijderd, werd het allemaal vastgelegd op een livestream. Hierin is te zien hoe vier mannen, onherkenbaar vanwege bivakmutsen, met geweren het huis van god binnendringen en vervolgens de bisschop onder schot beroven van zijn glimmende bezittingen.

Niet alleen de prediker is enorm geschrokken, tijdens de beroving waren naar verluidt zo’n 100 mensen aanwezig in de kerk. “Ze doken allemaal zwijgend op de grond”, zegt Whitehead.

Opmerkelijk dure smaak

De controversiële pastoor staat bekend om zijn dure smaak in merkkleding, luxegoederen en high-end auto’s. Maar het heeft ook duidelijke vragen opgeroepen over waarom een ​​man van God zou zulke waanzinnige luxe moeten hebben, evenals de aandacht vestigen op het geruite verleden van Whitehead. Zoals een twitteraar schrijft: “Als je predikant rondloopt met Gucci, dan ga je waarschijnlijk naar de verkeerde kerk.”

Een aantal dagen verscheen hij met zijn Rolls-Royce wederom voor de kerk en droeg Balenciaga, Gucci-loafers en een grote ring. Circa 20 gelovigen wachtten hem daar op en hij sprak ze toe met een bijbelpassage waarin koning David op brute wijze degenen neerslaat die van hem hebben gestolen. Iemand in de menigte besloot  hem de vraag te stellen waarom hij überhaupt allemaal merkkleding en sieraden draagt. “Omdat ik het wil. Het is mijn burgerrecht om te dragen wat ik wil dragen. Wij zijn een kerk van rijkdom. We zijn geen kerk van armoede”, antwoordde de prediker.

Tikkeltje hypocriet, want zelf is Amerikaan schuldig bevonden aan identiteitsdiefstal en is hij meer dan $ 90.000 aan vonnissen verschuldigd aan een bouwbedrijf dat zijn huis heeft gebouwd, evenals aan de kredietvereniging die zijn Mercedes-Benz en Range Rover financierde, volgens The New York Times. Dat wordt biechten, ondanks de gewelddadige beroving, want “God bestraft meteen de zondaar die zijn geboden overtreedt”.